Ei bine, acesta este un ghiveci incredibil de gustos, aș spune chiar ca este incomparabil cu altceva. Il prepar in fiecare an si nu rezista pana in primavara deoarece se consuma imediat. Nu folosesc otet si ghiveciul se pastreaza perfect. In loc de otet pun mere, asa ca am un mic truc, se pastreaza in camara.
Eu am numit reteta ca fiind ghiveci de legume dar o puteti numi oricum doriti. Important este sa o testati, pentru ca tot este sezonul legumelor de gradina si sa va bucurati de gustul minunat.
Ingrediente:
- vinete – 2 kg
- rosii – 700 g
- ardei gras/kapia – 1 kg
- Ceapa – 700 g
- Morcov – 700 g
- mere – 400 g
- 10 catei de usturoi
- O legatura de patrunjel (sau alta verdeata)
- Ulei – 250 ml
- Piper negru – 1 lingura
- Sare – 2 linguri
Preparare:
Am tăiat cubulețe ardeii, ceapa, roșiile, vinetele, merele și le-am pus într-o cratiță iar morcovii i-am dat pe răzătoarea mare.
Adaug sare, ulei, verdeata tocata marunt, amestec si pun pe aragaz la foc mediu. Gatesc 40 de minute, amestecand din cand in cand (pana sunt gata legumele, fara capac).
Apoi adaug usturoiul tocat, piper negru, amestecam si mai las sa fiarba 5 minute.
Cat este foarte fierbinte, il pun in borcane sterilizate si intorc borcanele cu susul in jos, le invelesc intr-un prosop pana se racesc. Pofta buna!