Rețetă de prajitura cu mere când trebuie să gătești ceva pentru musafiri, fără prea multe bătăi de cap și cheltuieli. De data aceasta nu am adaugat mere in aluat. In general, dacă doriți, puteți mai tăia 1 sau 2 mere cubulețe și le puneti direct în aluat iar astfel prajitura va fi mai suculentă.
Ingrediente pentru stratul de mere:
- 20 g de unt
- 50 g zahăr
- 2-3 mere
- 1/3 lingurita scorţişoară
Aluat:
- 4 ouă
- Putina sare
- 1 lingura zahăr vanilat
- 160 g zahăr
- 130 g de făină + 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Am tăiat merele în felii. Nu curat coaja de la mere pentru aceasta reteta pentru ca așa că își vor păstra mai bine forma.
Topiți untul într-o tigaie. Adăugați zahărul și încălziți la foc mediu, amestecând, până se dizolvă complet dupa care adăugați merele.
Amestecând ușor, lasati-le pana se inmoaie, aproximativ 7-8 minute. Se adauga scortisoara, se amesteca si se ia de pe foc. Timpul de gătire poate varia ușor, depinde de soi. Asigurați-vă că nu își pierd forma.
Pentru aluat – intr-un castron punem ouale, un praf de sare, zaharul vanilat si batem cu mixerul pana creste in volum.
Am turnat zahăr obișnuit și continui să bat până obtin o compozitie omogena. Cern faina cu praful de copt si amestec aluatul cu o spatula. Aluatul este la fel de gros ca cel pentru chec.
Diametrul formei mele este de 22 cm, am tapetat fundul cu hârtie de copt, nu am uns părțile laterale. Am intins merele impreuna cu caramelul pe fund. Turnam aluatul deasupra.
Coc la 180 de grade timp de 45-50 de minute. Verificați daca este gata, cu o scobitoare.
Este mai bine să folositi o formă detașabilă iar după ce s-a răcit, întoarceți prajitura. Stratul de mere ar trebui să fie deasupra. Poate fi servita atat rece cat si calda. Pofta buna!