Chec cu afine (congelate sau proaspete), care este iubit de familia noastra de mult timp dar si de musafiri. A venit sezonul în care poți profita de afine proaspete (pe care sa le folosesti la acest chec dar sa le pui si la congelat).
Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de chec iar pentru a creste frumos, respectati pasii din reteta. Puteti folosi fructele preferate in loc de afine iar daca le folositi congelate, lasati-le bine la stors si inainte de a le pune in chec, dati-le prin faina. Mai este si varianta sa le puneti direct inghetate – checul va fi bun si in aceasta varianta.
Ingrediente:
- Făină – 600 gr
- Praf de copt – 15 g
- zahăr – 400 gr
- Unt – 120 gr
- Sare – 7 gr
- Lapte – 210 ml
- Ouă – 5 buc
- Ulei – 110 ml
- Vanilie
- Afine – 300-400 gr
Preparare:
Bateți untul cu zahărul. Separat se amestecă ingredientele lichide și se toarnă încet în unt și zahăr în trei reprize.
Se amestecă ingredientele uscate și se toarnă în aluat tot in reprize (faina si praful de copt sa fie cernute). Se toarnă afinele și se amestecă cu o spatulă.
Se coace la temperatura de 180 °C aproximativ 60-75 de minute. Nu deschideti usa cuptorului in primele 30 de minute. Daca se poate, verificati cu scobitoarea abia dupa 45 de minute sau cand observati ca e mai rumen deasupra.
Din aceasta cantitate de ingrediente mi-au iesit 2 checuri obisnuite. Eu le-am copt in tava de sticla dar puteti folosi o tava obisnuita pentru chec.
Pofta buna!