angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Dulceață de prune cu cacao și ciocolată – un preparat deosebit pe care trebuie neapărat să îl încerci!

Dulceata de prune cu cacao

Este bombă! Dulceata de prune incredibil de delicioasa cu cacao si ciocolata neagra – nu am crezut cat este de buna pana nu am incercat si eu sa o pregatesc.

Dulceata de prune in ciocolata extrem de simpla, nebun de delicioasa. Este puțin probabil ca o astfel de dulceață să reziste până la iarnă – copiii o cer aproape în fiecare zi! Se pregateste foarte usor iar din aceasta cantitate de ingrediente am obtinut 6 borcane de 460 ml si 2 borcane de 330 ml.

Ingrediente necesare:

  • Prune – 3 kg (cantarite fara samburi)
  • Zahăr – 1,5 kg
  • Cacao – 100 gr
  • Ciocolata neagra – 100 gr
  • zahăr vanilat – 10 gr

Preparare:

Spalam bine prunele si le scoatem samburele dupa care le tai in 4. Puneți imediat într-o tigaie mai largă din oțel inoxidabil, cu fund gros.

Se presară zahăr în straturi. Zahărul se pune în proporție de 500 g la 1 kg de prune. Lăsați prunele 3-4 ore pentru a elibera sucul.

Punem tigaia pe aragaz. Amestecați cu grijă totul de la margini spre centru cu o spatulă de silicon. Se aduce la fierbere la foc mediu. Se lasa la racit 3-4 ore, se poate lasa chiar peste noapte. În timp ce dulceata se răcește, amestecați-o de mai multe ori. Nu se fierbe mai mult de 30-40 de minute.

Pune tigaia pe aragaz pentru a doua oară. Aduceți la fierbere, reduceți puterea aragazului și gătiți timp de 10-15 minute. Se lasa la racit. După ce dulceata s-a răcit, o poți lăsa o zi la frigider, astfel încât va absorbi mai bine siropul.

Se toarnă 100 g de cacao într-o sită și se cerne într-un castron separat. Adăugați câteva linguri pline de sirop din dulceață + zahar vanilat. Se amestecă bine până la se obtine o compozitie omogenă.

Turnați compozitia de cacao în dulceață. Se încălzește la putere medie, se amestecă ușor. Inainte de fierbere se pun in dulceata cele 100 de grame de ciocolata. Se fierbe (din momentul primului clocot) timp de 10 minute.

Dulceata ar trebui sa clocoteasca putin. Nu indepartam spuma ci amestecam bine.

Puneti dulceata in borcane sterilizate, acoperiți cu capace și strangeti bine. Se lasa la racit, acoperite cu o patura. Spor la gatit!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Nu știu pe nimeni care să nu iubească...

Read more
remediu-nuci-miere
Sănătate

Zeamă de la 1 LĂMÂIE cu MIERE de RAPIȚĂ – Remediul Pentru INIMĂ și STOMAC

Sunteți în căutarea unei metode naturale de a...

Read more
Gogosi cu iaurt si gem
Rețete

Gogoși cu iaurt, făină și unt: așa le fac eu pentru a fi pufoase și moi!

Daca ai iaurt si faina vei pregati imediat...

Read more
Prajitura cu mere - o reteta veche
Prăjituri

Prăjitură cu mere – o rețetă veche de 30 de ani

Pentru oamenii moderni, prajitura cu mere este un...

Read more
plantare-pomi
Casă și grădină

Află DE CE nu se prind POMII FRUCTIFERI după ce îi PLANTEZI, iar dacă se prind CRESC FOARTE GREU

Plantarea pomilor este un proces ce implică mai...

Read more
Placinte moi cu umplutura de varza
Rețete

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Aceste placinte cu varza sunt absolut delicioase si...

Read more
REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ
Sănătate

REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ

Osteoporoza este o problemă importantă de sănătate, mai...

Read more
Clatite la cuptor umplute cu branza de vaci
Rețete

Cele mai bune clătite la cuptor – moi și cremoase, minunate pentru desert!

Aceasta este o reteta mai deosebita de clatite...

Read more
Rețetă de DROB AROMAT și FRAGED – Vezi Care Este INGREDIENTUL SECRET
Rețete

Rețetă de DROB AROMAT și FRAGED – Vezi Care Este INGREDIENTUL SECRET

Drob de miel este un preparat tradițional românesc,...

Read more
gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Fasolea abundă în nutrienți esențiali și este o...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară