Strugurii murați pentru iarnă sunt un aperitiv sau o garnitură grozavă pentru carne iar tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti un borcan si sa-l savurati.
Poate parea o idee putin ciudata dar va asigur ca sunt extraordinari. Si eu am fost sceptica la inceput cand am auzit de ideea de a mura strugurii insa acum nu-mi pare rau ca i-am testat.
Ingredientele de mai jos sunt pentru 2 borcane de 750 ml.
Aveti nevoie de:
- Struguri – 1 kg (de preferință fără samburi)
- Batoane de scortisoara – 2 buc
- Ienibahar – 4 buc
- Cuișoare – 4 buc
- zahăr – 130 gr
- Sare – 1/3 linguriță
- Piper roz – 0,5 linguriță în fiecare borcan
- Otet de mere 6% – 70 ml
- Apa – 1 litru
Preparare:
Turnați apă în oală. Adăugați zahăr, sare, amestecați. O punem pe foc, o aducem la fiert si imediat o scoatem de pe foc. Strugurii se curăță și se spală bine.
Puneți în borcane sterilizate:
- Bete de scortisoara
- Piperul roz
- cuisoarele
- ienibaharul
Puneți strugurii în borcane sterilizate. Se toarnă marinada, se acoperă și se lasă 30 de minute.
După o jumătate de oră, scurgeți apa înapoi în tigaie. Se adauga otet de mere si se pune pe foc. Se aduce la fierbere si se ia imediat de pe foc! Umpleți borcanele cu marinată până la sus.
Punem borcanele cu capacele in jos, le invelim intr-un prosop si le lasam sa se raceasca complet.
Arată deja grozav! Imaginează-ți ce gust are! Dacă nu l-ați încercat, asigurați-vă că faceți un borcan sau două pentru a încerca!