angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Aluat pufos pentru plăcinte, pizza sau gogoși: simplu și rapid

Aluat pufos pentru placinte

Reteta de aluat pentru placinte, pizza sau gogosi din care veti obtine preparate foarte moi si pufoase. Cum să frământăm un astfel de aluat? Eu apelez la un truc, despre care veti afla in aceasta reteta.

Folositi aceeasi cana pentru a masura ingredientele – indiferent de cantitatea acesteia (250 – 300 ml) – important este sa folositi aceeasi masura si pentru restul ingredientelor.

Ingrediente pentru aluat:

  • Lapte – 1 cana
  • Drojdie uscată – 10 gr
  • Zahar – 1 lingura
  • Sare – 0,5 linguriță
  • Ou – 1 buc
  • Ulei – 6 linguri
  • Făină – 2,5-3 căni

Dacă reteta spune că se iau 3 căni de făină, cern 3 dar nu le adaug de la inceput pentru ca faina pe care o are fiecare poate sa difere astfel ca poate necesita mai mult sau mai putin lichid. Aluatul este lipicios, dar rămâne în urma mâinilor tale? Deci, nu mai este nevoie de făină.

Este aluatul prea lipicios? Adaugam faina literalmente cate o lingura (este mai bine sa o presaram pe masa inainte de a portiona aluatul pentru placinte/gogosi).

Mod de preparare:

Amestecați drojdia și zahărul în laptele încălzit. Se lasă 15 minute până se formează o spuma si drojdia va creste frumos.

Cerneți făina într-un castron mare (dar puneti deoparte 1 cana de faina, pentru moment).

Faceți o adâncitură în făină, adăugați sare, turnați drojdia, un ou amestecat cu o furculiță și uleiul. Se framanta incet.

În continuare, decidem dacă adăugam făină din cana rezervata anterior și frământăm un aluat moale. Se unge cu ulei si se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc cald. Este important sa acoperiti vasul cu aluat in timpul cresterii pentru a nu prinde crusta.

Aluatul este gata! Spor la pregatit pizza, placinte, cornuri, gogosi sau alte preparate.

 

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
SUCUL DE CEAPA – Oprește CĂDEREA PARULUI și Accelerează REGENERAREA SA. Vezi cum se prepară
Sănătate

SUCUL DE CEAPA – Oprește CĂDEREA PARULUI și Accelerează REGENERAREA SA. Vezi cum se prepară

Cu siguranță ai auzit diverse metode pentru îngrijirea...

Read more
Tocinei de varza
Rețete

Tocinei leneși, cu varză și chefir – delicios, simplu și rapid

Pentru a face un întreg munte de tocinei...

Read more
Snitele din parizer
Rețete

Șnițele pufoase din parizer – mâncarea delicioasă a copilăriei!

Rapid și gustos! Este nevoie doar de câteva...

Read more
Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Vă arăt cum prepar clătitele moi și subțiri...

Read more
Paine pufoasa cu ceapa
Rețete

Pâine de casă cu ceapă – pufoasă, aromată și foarte bună!

O sa pregatesc o paine cu ceapa, foarte...

Read more
Prajitura cu mere - o reteta veche
Prăjituri

Prăjitură cu mere – o rețetă veche de 30 de ani

Pentru oamenii moderni, prajitura cu mere este un...

Read more
Chiftele suculente din carne de pui
Rețete

Chiftele suculente din carne de pui: rețeta mamei mele

Chiftelele sunt faimoase în întreaga lume iar cele...

Read more
Varza Licurişca – Soi VECHI de 100 ANI readus la VIAȚĂ de CERCETĂTORII ROMÂNI din BUZĂU
Casă și grădină

Varza Licurişca – Soi VECHI de 100 ANI readus la VIAȚĂ de CERCETĂTORII ROMÂNI din BUZĂU

Varza Licurişca, cunoscută și sub numele de varza...

Read more
Placinte cu ton
Rețete

Plăcinte pufoase, umplute cu ton și legume: incredibil de bune și moi!

Plăcintele cu pește sunt considerate dificil de preparat....

Read more
Peste fraged la cuptor
Rețete

Pește la cuptor – nu am mai mâncat un pește atât de suculent și bun!

Când am pește, întotdeauna ma gandesc cum să-l...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară