Cornuri pufoase si moi, umplute cu gemul preferat – eu am folosit dulceata de zmeura pentru a le umple insa puteti folosi orice tip de dulceata sau gem (chiar si nutella).
Eu prefer sa le pregatesc pentru a nu mai cumpara cornuri din comert, pline de chimicale si cine stie ce ingrediente. Chiar va recomand si voua sa incercati reteta deoarece se pregateste foarte simplu si usor.
Ingrediente pentru aluat:
- Lapte (cald) – 200 ml
- Drojdie – 6 g uscată sau 18 g proaspătă
- Zahăr – 50 g sau după gust
- Ulei – 40 g
- Putina sare
- Zahăr vanilat – 1 plic (opțional)
- Smântână (eu am 15% grasime) – 2 linguri
- Ou – 1 buc
- Făină – 500 g (+ / – 50 g)
Umplere:
- Dulceata (eu am folosit de zmeura) – 400 g
Pentru ungerea cornurilor – 1 gălbenuș + 1 lingură lapte
Preparare:
✅ Luam lapte caldut si adaugam in el drojdie (eu am folosit drojdie uscata, dar puteti folosi si proaspata), amestecam bine pana se dizolva drojdia.
✅ Adăugați zahăr după gust, ulei și smântână. Din moment ce folosesc dulceata in umplutura, nu pun foarte mult zahar in aluat. Concentrează-te aici pe gust și pe umplutura ta.
✅Adăugăm apoi oul, sarea și zahărul vanilat (dacă se dorește), amestecăm totul bine până la o masă omogenă.
✅Incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat faina si amestecand bine, acesta sa fie moale si elastic. Dar nu folositi foarte multa făină, altfel cornurile vor fi mai puțin moi și mai puțin pufoase. În funcție de marimea oului, de grosimea smântânii și de calitatea făinii, cantitatea acesteia poate fi puțin mai mare sau mai mica.
✅ Unge vasul cu o picătură de ulei, pune aluatul acolo, acoperă și pune-l la loc cald timp de 1-1,5 ore.
✅ Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa formam cornurile. Împărțiți aluatul – 11 bile mari.
✅ Luăm cate o bila și o întindem, apoi facem un marcaj vizual (nu tăiați). Apoi facem incizii pe o parte, iar pe cealalta punem umplutura (eu am pus dulceata de zmeura). Am pus 2 linguri.
Umplutura poate fi diferită, așa cum am scris deja, principalul lucru este sa nu fie lichida, altfel se va scurge.
✅ Mai întâi, înfășurăm partea cu umplutura, lipim această margine, apoi formăm un corn.
✅ Aseaza cornurile pe o tava de copt, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 20-30 de minute.
✅ Ungem cornurile cu galbenus si le punem la copt in cuptorul preincalzit.
???? Se coace la 180°C pentru 25- 30 de minute. Timpul exact de coacere depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Pofta buna!