angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Compot de struguri pentru iarnă: cele mai bune rețete

Compot de struguri

Compotul de struguri este bogat în vitamine și este moderat dulce – cu o notă de acru și un gust foarte echilibrat. Și este doar ușor de preparat, ca și alte compoturi de fructe. Mai jos veti regasi mai multe retete de compot de struguri astfel ca aveti de unde alege!

Pregatiti pentru iarna varianta care va place cel mai mult sau vi se pare cea mai potrivita voua si familiei voastre.

Compot clasic de struguri

O rețetă de bază de la care puteți construi si alte retete pe viitor.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g de struguri
  • 2 litri de apă
  • 1 pahar de zahăr

Mod de preparare: Sortați strugurii și puneti-i într-un borcan. Se fierbe apa cu zahar pana se dizolva si se toarna acest sirop peste struguri. Odata ce turnati apa fierbinte, nu mai este nevoie de sterilizare dar daca vreti ca strugurii sa fie mai moi, puteti steriliza borcanele pentru 15-20 de minute.

Compot de struguri în borcan mare

Proporții optime pentru cea mai populară metodă de preparare a compoturilor.

Veți avea nevoie de: 

  • 800 g struguri
  • 250 g zahăr
  • 2 litri apă
  • 1 anason stelat

Mod de preparare: Se pun strugurii intr-un borcan curat, se toarna peste ei apa clocotita si se lasa 15 minute acoperiti. Scurgeți și fierbeți din nou această apă, turnați zahăr în borcan și adăugați anason stelat. Turnați din nou apa fierbinte peste struguri, inchideti bine capacele si puneti borcanele in camara. Daca vreti, mai puteti steriliza pentru 10-15 minute.

Compot de struguri fără sterilizare

Dintre toate preparatele, compoturile sunt cel mai ușor de preparat atunci cand nu le mai sterilizezi.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g struguri
  • 250 g zahăr
  • 1 lingură suc de lamaie
  • 2 litri de apa

Mod de preparare: Se spala borcanul cu bicarbonat de sodiu si se aseaza in el strugurii spalati. Se toarnă apă clocotită peste acestia, se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute. Scurgeți această apă și fierbeți-o din nou. Se adauga zaharul si zeama de lamaie, se fierbe siropul pana se dizolva zaharul si se toarna peste struguri. Borcanele se inchid foarte bine cu capace.

Compot de struguri cu acid citric (sare de lămâie)

Cel mai simplu și mai accesibil mod de a evidenția aciditatea băuturii tale preferate.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g de struguri
  • 250 g de zahăr
  • 1-2 vârfuri cutit de acid citric (sare de lamaie)
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Sortați strugurii și puneți-i într-un borcan curat. Se toarnă apă clocotită peste, se acoperă cu un capac și se lasă 15 minute. Scurgeți această apă și fierbeți din nou. Turnați zahăr și acid citric într-un borcan, turnați apă clocotită peste struguri și strangeti bine capacele. Sterilizati borcanele 15-20 de minute.

Compot de struguri fără zahăr

Potrivit pentru cei care numără caloriile dar cu conditia de a alege struguri dulci!

Veți avea nevoie de: 

  • 1 kg de struguri
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Sortați și spălați strugurii si puneti-i in borcane curate, sterilizate. Se toarnă apă clocotită peste fructe și se sterilizează borcanele în apă clocotită pentru aproximativ 15-20 de minute. Aveti grija ca acestea sa fie inchise foarte bine cu capace.

Compot de struguri și prune pentru iarnă

Recomandăm asocierea soiurilor de struguri negri cu prune mari si gustoase. Pentru ca la noi se consuma mai mult zeama din compot, pun mai putine fructe dar voi puteti mari cantitatea de fructe, dupa bunul plac.

Veți avea nevoie de: 

  • 300 g struguri
  • 8-10 prune
  • 250 g zahăr
  • 2,5 litri apă

Mod de preparare: Spalati strugurii și prunele, puneți-le într-un borcan steril și turnați peste ele apă clocotită. Închideți capacul și lăsați timp de 15 minute. Scurgeți această apă, adăugați zahăr, aduceți la fiert și fierbeti timp de 2 minute. Turnați siropul fierbinte peste fructe si strangeti bine capacele.

Compot de struguri și pere pentru iarnă

Asigurați-vă că alegeți pere frumoase și suficient de tari, astfel încât să nu se rupa in bucati atunci cand sunt sterilizate.

Veți avea nevoie de: 

  • 350 g struguri
  • 300 g pere
  • 260 g zahăr
  • 0,5 linguriță acid citric (sare de lamaie)
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Tăiați perele felii, sortați strugurii și puneți totul într-un borcan curat (sau mai multe borcane, daca folositi borcane mai mici). Adăugați zahăr și acid citric, turnați apă clocotită peste fructe si inchideti bine capacele. Sterilizati compotul si puneti-l in camara, pentru iarna.

Spor la treaba!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
PURIFICAREA aeruui cu BICARBONAT de SODIU – Odorizant NATURAL Care ELIMINĂ mirosul de animale, fum de țigară, mucegai, stătut etc.
Sfaturi Practice

PURIFICAREA aeruui cu BICARBONAT de SODIU – Odorizant NATURAL Care ELIMINĂ mirosul de animale, fum de țigară, mucegai, stătut etc.

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde...

Read more
CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut
Rețete

CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut

Această rețetă tradițională de clătite umplute este un...

Read more
Ceaiul de SCORȚIȘOARĂ – Remediul NATURIST pentru SĂNĂTATE și LONGEVITATE
Sănătate

Ceaiul de SCORȚIȘOARĂ – Remediul NATURIST pentru SĂNĂTATE și LONGEVITATE

Scorțișoara este un condiment obținut din coaja interioară...

Read more
Carnati de casa cu usturoi
Rețete

Cârnați de casă cu usturoi – o rețetă veche dar foarte bună

Cârnați gustoși, picanti, aromați și foarte suculenți. Este...

Read more
Chiftele din cartofi
Rețete

Chiftele din cartofi – ies foarte gustoase. Musafirii o să vă ceară rețeta!

Chiftelele de cartofi nu sunt un fel de...

Read more
Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Vă prezentam o rețetă minunată de cornulețe cu...

Read more
Rețetă de NEGRESĂ gata în 30 MINUTE. Se face cu 3 ingrediente și este DELICIOASĂ!
Rețete

Rețetă de NEGRESĂ gata în 30 MINUTE. Se face cu 3 ingrediente și este DELICIOASĂ!

Descoperă plăcerea de a savura o prăjitură delicioasă,...

Read more
Marinada de casa pentru peste
Rețete

Marinadă pentru pește: uite cum o fac eu – 2 dintre cele mai bune rețete de casă

În această rețetă, vreau să împărtășesc cu voi...

Read more
REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ
Sănătate

REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ

Osteoporoza este o problemă importantă de sănătate, mai...

Read more
Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Vă arăt cum prepar clătitele moi și subțiri...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară