Pur și simplu conserv varza cu apă, nu pun sare sau oțet iar iarna este proaspătă. Acest preparat va fi util celor care vor sa manance varza proaspata si pe timpul iernii. Este foarte buna daca o adaugati si in diverse preparate.
Pe internet sunt multe retete atat cu otet cat si cu acid citric dar eu fac reteta de astazi de mai bine de un an, imi place foarte mult. Alegerea privind modul de conservare a verzei iti apartine dar poti incerca si varianta propusa de mine.
Ingrediente pentru borcan de 1 litru:
- Varză – de soi timpuriu (mai moale)
- 1 pastila de aspirina
- Apa clocotita
Preparare:
Varza trebuie tocată mai marunt. Întotdeauna încep să mărunțesc varza și imediat pun apa pe aragaz pe care o las la fiert. Nu este necesar să zdrobiți varza astfel încât să elibereze zeamă.
Pur și simplu spăl borcanele pentru această rețetă cu bicarbonat de sodiu și le usuc la cuptor, iar peste capace torn apă clocotită. Este mai bine să folosiți borcane de nu mai mult de 1 litru, deoarece după deschiderea unui astfel de preparat, varza trebuie folosită imediat.
Umplu borcanul cu varză, nu strâns, nu e nevoie să apăs deloc. Adaug deasupra cate 1 pastila de aspirina la fiecare borcan de 1 litru, ca in fotografie. Turnam apa clocotita.
Fac mai multe intepaturi, cu un bat de frigaruie si la nevoie mai adaug apa clocotita deasupra.
Strangeti bine capacele si puneți borcanele sub o pătură, nu este nevoie să îl întoarceți cu susul în jos.
Nu este primul an în care am pregătit un astfel de preparat dar singurul lucru pe care sa-l aveti in vedere este că nu apasati strâns varza în borcan, dacă este multă varză în borcan, nu se va încălzi bine și atunci preparatul se poate strica. Varza nu va avea gust de aspirina, deci nu trebuie sa va faceti griji.