În acest articol, vreau să vă împărtășesc o rețetă foarte gustoasă de carnati de casă. Se dovedesc a fi foarte gustosi, suculenti și, cel mai important, nu se compară cu carnatii cumpărati din magazin. Îi faci din produse naturale, adaugi condimentele preferate care merg foarte bine cu carnea.
Nu durează atât de mult să ii pregatesti si sa ii consumi. Familia și prietenii tăi, cei dragi vor aprecia cu siguranță un astfel de preparat și vor cere cu siguranță rețeta.
Puteti adauga si usturoi, rozmarin – daca va place.
Ingrediente:
- 3 kg de ceafă de porc
- 3 cepe
- 3 lingurite de sare
- 1,5 lingurite de chimen
- 1 lingurita coriandru
- 200 ml apă
- Intestine de porc
- 30 ml otet 9%
- 30 ml apă
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Pregatim carnea. Tăiați ceafa de porc în bucăți medii. Dati carnea printr-o mașină de tocat carne cu o duză mare – nu recomand sa dati carnea la blender pentru ca o face prea pastă.
Tăiați ceapa și dati-o printr-o mașină de tocat carne. Adăugați ceapa peste carne. Adăugați sare, chimen, coriandru. Adăugați apă și amestecați totul bine.
Puneti intestinele de porc intr-o cana mica, turnati otet si apa si clatiti-le bine.
Pune intestinul de porc pe duza pentru cârnați. Faceți un nod la capăt. Umplem intestinele cu carnea tocată preparată. Tăiem intestinele când am umplut partea necesară cu carne tocată. Și umplem mai departe. Repetăm asta până se termină carnea tocată.
După aceea, împărțim cârnații în bucăți mici si ii punem la cuptor, pe gratar. Perforați-i cu o scobitoare pe ambele părți. Se prăjesc pe grătar până se rumenesc pe toate părțile.
Îi punem pe o farfurie si îi puteti servi la masa. Poftă bună!