Aceasta este una dintre acele rețete pe care vă recomand cu căldură să o încercați, deoarece rezultatele sunt uimitoare! O astfel de gustare este bună și dimineața, la sandvișuri dar și ca aperitiv la mesele în familie, de asemenea, va fi întotdeauna potrivită! Cel mai important lucru este că o asemenea frumusețe este incredibil de ușor de preparat!
Ingrediente:
- Carne tocata de porc si vita – 1 kg
- Ciuperci – 300 g
- Bacon afumat – 300 g
- roșii uscate – 40 gr
- Ceapa – 1 buc
- Morcov – 1 buc
- Ou – 1 buc
- Pesmet – 2 linguri
- Smantana de gatit 20% grasime – 100 ml
- Ierburi de Provence – 1 linguriță
- Sare
- Piper negru
- Ulei
Mod de preparare:
Peste carnea tocată se adaugă un ou, se adaugă pesmet, se adaugă ierburi aromatice (eu am un amestec de ierburi de Provence), sare, piper și se toarnă smântână de gatit cu 20% grasime. Eu fac mereu carne tocată acasa pentru acest chec cu carne de porc și vită.
Prăjiți ceapa tăiată cubulețe până devine aurie, apoi adăugați morcovul ras, caliti încă 3-4 minute, luați de pe foc, răciți complet și transferați în carnea tocată.
In plus, adaug rosii uscate la soare sunt si mai gustoase si nu au atat de multa grasime (de aceea le evit pe cele in ulei). Dacă le aveți – asigurați-vă că le adăugați daca nu, nu este nici o problema!
Următorul pas este să puneti ciupercile într-o tigaie uscată, să gătiți până se evaporă lichidul, apoi adăugați o picătură de ulei (puteți folosi unt), un praf de sare, prăjiți până devin aurii, apoi luați de pe foc, răciți și puneti peste carnea tocată.
Amestecam bine carnea tocata pana se omogenizeaza si o dam la frigider pentru 25-30 de minute.
Acoperiți forma cu hartie de copt, puneți pe toată suprafața fâșii de bacon afumat crud, apoi întindeți jumătate din carnea tocată, apasati cu grijă și așezați ciupercile întregi.
Întindem a doua jumătate de carne tocată, o mai tasăm o dată, o acoperim cu bacon, acoperim cu folie de aluminiu și o punem in cuptorul încălzit la 180 de grade pentru exact 1 oră.
După o oră, scoateți-o, îndepărtați folia și coaceți încă 10-15 minute până se obține o crustă maronie frumoasă.
După coacere, scurgeți lichidul format în tava, puneți deasupra un fitil, răciți la temperatura camerei, apoi transferați la frigider în aceeași formă timp de 6-8 ore.
Mai ramane sa scoti checul din forma, sa il tai in felii si il puteti servi! Arată pur și simplu uimitor, iar ciupercile din mijloc îl fac și mai impresionant! Pofta buna!