Acestea sunt turtele pe care mi le facea mama de fiecare data cand mergeam acasa si pentru a păstra vie aceasta amintire frumoasa, le fac si eu foarte des si am decis sa impartasesc cu voi aceasta reteta.
Nu este una foarte complicata insa gustul turtelor mie imi aduce aminte de copilarie si sper ca si voua.
Ingrediente necesare pentru turtele cu cartofi:
- cartofi – 350 g
- ulei de floarea soarelui – 2 linguri
- drojdie uscată – 1 lingură
- făină – 500 g
- ouă de pui – 1 buc
- zahăr – 1 lingură
- sare – 1 linguriță
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii până se înmoaie ia mai apoi lasati-i la racit. Taiati-i mai marunt si faceti-i piure. Când transformați cartofii în piure, adăugați 200 ml de apa de la cartofi, spargeți un ou, turnați sare și zahăr granulat. După amestecarea tuturor produselor, se obține o compozitie de cartofi.
Se pune drojdia și făina în amestecul de cartofi, se amestecă până se formează un aluat lipicios. Pentru a nu mai fi atat de lipicios aluatul, adaugati ulei de floarea soarelui în aluat, continuați să frământați până când consistența devine mai elastică.
Lăsați aluatul să se odihnească într-un loc cald timp de aproximativ o oră. Apoi, împărțiți bucata de aluat în două părți. Împărțiți fiecare parte în 6 părți egale. Din bilele de aluat facem cu mâna turte cu diametrul de 10-12 cm.
Puneti ulei in tigaie astfel încât să fie cam de un deget grosime. Se înfierbanta foarte bine uleiul și se prajesc turtele pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. În acest fel, obții turte de cartofi delicioase și aromate.
Pofta buna!