Uite cum poti face cele mai gustoase turtițe umplute cu carne tocata iar pentru asta ai nevoie doar de cateva ingrediente pe care, cu siguranta, le ai prin bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si potrivit chiar si persoanelor incepatoare.
Eu am folosit carne tocata amestec dar puteti folosi orice tip de carne tocată sau orice alta umplutura (puteti folosi si cartofi).
Ingrediente pentru turtițe:
- chefir – 250 ml
- sare – un praf de sare
- bicarbonat de sodiu – jumatate de linguriță
- Ou – 1 buc
- făină – 300 g
- ulei de floarea soarelui – 1,5 linguri
- carne tocată – 400 g
- Ceapa – 2 buc
- apă – 2 linguri
Mod de preparare:
Adaugati sare și bicarbonat de sodiu în chefir, amestecați până când se dizolva sarea. Spargeti un ou în chefir, amestecați, cerneți făina în părți.
Frământați un aluat lipicios și gros, turnați ulei în el. Amestecam uleiul in aluat, il acoperim cu folie si il lasam 10 minute.
In acest moment pregatim umplutura si anume taiem ceapa cubulete mici, o amestecam cu carnea tocata. Condimentati umplutura de carne, turnați puțină apă în ea.
Împărțiți aluatul în 12 părți egale, întindeți fiecare bila într-o foaie subțire. Puneți o lingură de umplutură în turtiță, strangeti marginile aluatului ca sa formati o turta mica – veti obtine o bila pe care trebuie sa o intindeti putin cu sucitorul pentru a o aplatiza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc turtitele pe ambele parti, la foc mediu. Le puteti scoate pe un servetel de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Sfat – la aceasta umplutura puteti adauga si niste verdeata tocata sau ceapa verde (in loc de ceapa obisnuita). Umpleti turtele cu ce doriti si consumati-le chiar si la micul dejun. Pofta buna!