Am redescoperit recent aceasta reteta si mi-am dat seama ca, in trecut, preparam destul de des astfel de turte insa de foarte mult timp nu le-am mai facut. Asa ca, aveam niste piure ramas de la cina si le-am preparat imediat.
Eu am facut cu piure pe care il aveam pentru a nu-l arunca dar voi puteti respecta cantitatea de mai jos de cartofi.
Ingrediente pentru turtele de cartofi:
- Cartofi – 1,3 kg
- Ceapa – 1 bucata
- Morcov – jumatate
- ulei de floarea soarelui – 240 ml
- carne tocată – 350 g
- Ou – 4 bucăți
- Sare, piper – dupa gust
- patrunjel – 40 g
- Făină – 4 linguri
Prepararea turtelor de cartofi:
Fierbeți cartofii și 3 ouă până sunt gata. Transformati cartofii in piure iar mai apoi lăsați piureul să se răcească.
Tăiați ceapa în cuburi mici și dați morcovul pe răzătoare. Prăjiți ceapa și morcovii într-o tigaie incinsa, cu ulei până devin aurii.
După aceea, adăugăm carnea tocată în legume și amestecăm bine ingredientele. Adăugați în carne sare, piper negru măcinat și ouăle fierte tăiate cubulețe. Prăjiți amestecul timp de 2 minute și lăsați-l să se răcească.
Aluat – adăugați un ou, pătrunjelul tocat, făina și sare peste cartofi, amestecați bine.
Întindem o lingură din această compozitie pe o suprafata presărată cu făină, formăm o turta subțire. Punem umplutura in centru si strangem marginile, pe care apoi le netezim. Efectuăm acțiuni similare cu restul turtelor.
Pune-le in tigaia foarte bine incinsa, cu ulei și prăjește pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Acest fel de mancare poate fi servit in orice moment al zilei si poate fi pregatit chiar si cu piure ramas de la o zi la alta. Este un preparat foarte gustos si satios. Va doresc spor la bucatarit si pofta buna!