Aceste aperitive cu ciuperci murate sunt foarte ușor de preparat si le poti face în 20-30 de minute. Ingredientele specificate vor fi suficiente pentru două borcane cu un volum de 0,5 litri fiecare. Dar vă recomand cu căldură să pregătiți cât mai multe posibil!
Marinada subliniază cu succes gustul și aroma caracteristica hribilor. Daca ati cules hribi si v-ati saturat sa ii pastrati la congelator sau cu sare, recomand sa incercati aceasta reteta deosebit de buna.
Ingrediente:
- Hribi – 1,5 kg
- Ienibahar – 6 buc
- Frunza de dafin – 2 buc
- zahăr – 1 linguriță
- Sare – 1 lingura
- Oțet – 3 lingurițe
- apă – 1 l
Mod de preparare:
Curățați ciupercile de murdărie și resturi, curățați si cozile lor dupa care tăiați hribii mari în jumătate sau chiar in sferturi.
Aduceți apa la fiert și fierbeti hribii timp de 5-7 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Se fierbe alta apa separat, se adauga frunza de dafin, ienibahar, sare si zahar. Gatiti marinata timp de 2 minute. Adăugați hribii fierti și gatiti în marinată pentru încă 10-15 minute.
Puneti ciupercile în borcane curate și turnați marinada fierbinte. Adăugați la fiecare borcan 1,5 linguriță otet 9% si se inchid cu capace. Se răcește la temperatura camerei fără a se întoarce și se dă la frigider.
Hribii marinati în conserve pot fi serviti ca o gustare independentă sau folosite pentru gătit. Ciupercile de tipul hribilor, conservate pentru iarnă sunt potrivite pentru pregătirea garniturilor pentru: hrișcă, bulgur, orez, paste.