Astăzi vreau să vă împărtășesc rețeta pentru un pandispan rapid, incredibil de delicios. Oaspeții mei imi cer mereu rețeta pentru ca este super moale, pufos, sățios si se prepară rapid, ușor și fără probleme.
Ingrediente necesare:
- Ulei – 40 de ml
- Făină de grâu – 75 de gr
- Lapte (temperatura camerei) – 60 de ml
- Zahăr – 40 de gr
- Oua – 4 bucăți
- Sare – un praf
- Pudră de cacao – 10 grame
- Apă fierbinte – 20 de ml
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Cerneți făina într-un recipient unde ati pus uleiul, turnati laptele si amestecati pentru omogenizare.
Se adauga treptat gălbenușurile, zahărul și se amestecă.
Adaugă sare peste albușuri, într-un recipient curat și mixeaza foarte bine, adaugant treptat zaharul – pana obtineti o bezea ferma.
Adăugați albușurile peste compozitia de gălbenușuri și amestecați. Se toarnă 1/2 parte din aluat într-o formă de 18×24 cm.
In aluatul ramas, adaugati cacao cernuta, apa fierbinte si amestecati pana se omogenizeaza foarte bine dupa care turnati in forma, peste aluatul alb. Faceti un model, de sus in jos, cu ajutorul unei furculite sau cu o scobitoare si puneti la cuptor pentru 30 de minute la 170 grade. Inainte de a-l scoate din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este gata. Puteti pudra cu zahar pudra si va doresc pofta buna!