Aceasta prajitura este foarte usor de pregatit deoarece nu este nevoie sa framantati aluatul ci pur si simplu se pun toate ingredientele pentru foi, in tava, iar in timpul coacerii acestea se gatesc perfect.
Ingrediente pentru prajitura:
- 1 pahar de faina (130 gr);
- 1 pahar de zahăr (180 g);
- 1 pahar griș (160 g) ;
- 1 linguriță de praf de copt;
- 4-5 mere cu tot cu coajă;
- 1-2 linguri de suc de lămâie;
- 200 ml de lapte;
- 50 g de unt
Mod de preparare:
Combinăm toate produsele uscate – gris, făină, zahăr granulat și praf de copt. După amestecarea produselor, împărțiți-le în 4 părți egale.
Merele nu le curățăm de coajă, ci le dam pe razatoarea mai mare. Se toarnă sucul de lămâie în merele rase și se împarte în 3 părți.
Acoperiți forma (20×30 cm) cu hartie de copt, turnați prima 1 parte cu gris, zahăr și făină. După ce ați distribuit uniform amestecul, întindeți umplutura de mere. De asemenea, nivelăm suprafața uniform.
În mod similar, continuăm să alternăm ingredientele uscate și compozitia de mere. Ultimul strat de deasupra este gris, făină și zahăr.
Folosește un bat de frigaruie pentru a face găuri în prajitura, în 15 rânduri a câte 10 găuri.
Încingem laptele la 70 de grade si topim untul în laptele fierbinte. După ce dizolvați untul în lapte, turnați acest amestec peste prăjitură si puneti-o la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.
Dupa ce este gata, puteți decora plăcinta cu mere cu zahăr pudră.
După cum puteți vedea, această rețetă este simplă, fără frământarea aluatului sau alte proceduri mai dificile. Va doresc pofta buna!