Supa de pui cu orez este o mâncare delicioasă, care e prepara rapid și este plină de savoare. Nu vei crede cât de ușor (și accesibil!) este să faci o supă de calitate de restaurant chiar la tine acasă. Dar, daca stau sa ma gandesc mai bine, este chiar mai buna decat la restaurant!
Ingrediente:
- Ulei de măsline: 1 lingură
- Ceapă galbenă mică: 1 buc., tocată
- Morcovi medii: 4 buc., curățați și tocați
- Țelină: 4 tije, tocate
- Usturoi: 3 căței, tocați mărunt
- Cimbru uscat: 2 lingurițe
- Oregano uscat: 1 linguriță
- Orez alb: 120 grame (aproximativ 1/2 cană) – eu folosesc orezul basmati.
- Apă: 1,5 litri (aproximativ 6 căni)
- Pui fără piele și pulpe: 680 grame
- Sare fină de mare: 2 lingurițe
- Piper negru măcinat: 1 linguriță
Mod de preparare:
Pasul 1:
Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o oală mare, la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa tocată, morcovii și țelina.
Sotează-le până când se înmoaie, ceea ce ar trebui să dureze între 5 și 8 minute. Apoi, adaugă usturoiul tocat, cimbrul și oregano-ul. Amestecă totul pentru încă un minut, lăsând aromele să se îmbine perfect.
Pasul 2:
Toarnă 1,5 litri de apă în oală, urmat de orezul alb, pieptul și pulpele de pui, sarea și piperul. Crește focul și adu lichidul la punctul de fierbere.
Pasul 3:
Odată ce apa începe să fiarbă, reduce focul și acoperă oala. Lasă supa să fiarbă la foc mic până când puiul atinge o temperatură internă de 74ºC, adică aproximativ 15-20 de minute.
Pasul 4:
Folosind clești, scoate cu grijă puiul din oală și așează-l pe o tăbliță de tăiat. Cu ajutorul a două furculițe, desfă puiul sau taie-l în bucăți mici cu un cuțit. Returnează puiul în supă și ajustează condimentele după gust. (De obicei, eu mai adaug încă o jumătate de linguriță de sare.)
Pasul 5:
Servește supa caldă și bucură-te de o masă delicioasă. Supa care ramane poate fi păstrată într-un recipient ermetic în frigider, pentru până la 4 zile.
Acum ai toate secretele pentru a prepara o supă de pui cu orez de calitate de restaurant, chiar în confortul bucătăriei tale. Poftă bună!
Întrebări din comentarii de pe facebeook:
Am selectat cateva din intrebarile dvs de pe facebook si raspund aici deoarce sunt foarte frecvente.
Pot folosi orez brun în loc de orez alb?
Orezul brun necesită aproximativ 45 de minute pentru a fi gătit pe aragaz, așa că în acest caz, s-ar putea să ajungi să gătești prea mult puiul și legumele. Poți să încerci, dar din experiența mea, orezul basmati sau jasmine se potrivește cel mai bine în această rețetă.
Pot folosi ierburi proaspete în loc de cele uscate?
Desigur! Atunci când folosești ierburi proaspete, vei avea nevoie, de obicei, de o cantitate de trei ori mai mare comparativ cu versiunea uscată.
Ar trebui să gătesc orezul înainte de a-l adăuga în supă?
Nu, această rețetă de supă de pui a fost concepută astfel încât orezul să fie gătit împreună cu celelalte ingrediente. Orezul va elibera amidon în timp ce se gătește, îngroșând ușor supa. Dacă alegi să gătești orezul separat, vei avea probabil nevoie de mai puțin lichid decât cere rețeta.