Există multe moduri diferite de a pregăti gogoși iar astazi vă vom spune despre cel mai simplu și mai accesibil mod pentru toate gospodinele.
Aceste gogosi sunt minunate pentru micul dejun dar si pentru un aperitiv cald, consumat la mijlocul zilei. De obicei, noi le mancam cu chefic sau le umplem cu crema de branza. Am incercat aceasta reteta si fara verdeata, am pus mai mult zahar si mi-au iesit niste gogosi geniale.
Ingrediente pentru gogoși:
- lapte – 200 ml;
- făină – 650 g;
- apă – 200 ml;
- unt – 20 g;
- zahăr – 1 linguriță;
- mărar – o legatura;
- sare – un praf;
- ou – 1 buc;
- drojdie – 1 linguriță (drojdie uscata)
Prepararea gogoșilor:
Laptele trebuie încălzit dar sa nu fie fierbinte pe care il amestecam cu zahărul granulat, sarea și drojdia și se amestecă bine – se lasa cateva minute sa se umfle bine drojdia. Eu am folosit drojdie uscata (granule) dar puteti folosi si drojdie proaspata, daca aveti la indemana.
Spargeti oul în aluatul rezultat și amestecați ingredientele. Mărarul se toacă destul de mărunt și se toarnă într-un bol cu amestecul de lapte.
Cerneți făina în lichid, frământați un aluat dens și nelipicios. Adăugați untul (moale) în aluatul pregătit și frământați din nou.
Lăsați aluatul cald sub folie alimentară timp de 60 de minute, la loc caldut, pentru a-si dubla volumul. Apoi, întindeți aluatul într-o foaie de până la 5 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar, decupați gogosile. Folosind o forma mai mica, facem o gaură suplimentară în interiorul fiecărei gogosi.
În uleiul foarte bine incins, într-o tigaie, prăjiți gogoșile pe fiecare parte până se rumenesc.
Gogoșile sunt pufoase, moi si foarte gustoase si aromate. In loc de marar puteti pune ceapa verde tocata marunt sau puteti exclude cu totul verdeata si sa le faceti dulci. Depinde cum doriti. Reteta este foarte buna si pentru gogosi dulci si pentru gogosi sarate. Pofta buna