Peștii precum bibanul sunt folosiți pe adesea la gătit pentru ca are carne slabă și fragedă, care aproape nu are oase. Carnea de biban este hrănitoare și săracă în calorii.
O rețetă bună pentru prepararea unui astfel de pește nu ar trebui sa va ia prea mult timp pentru a o face. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să vă împărtășesc o rețetă rapidă și, de asemenea, să facem un sos delicios pentru a completa cat mai bine.
Ingrediente:
- făină de grâu – 4 linguri;
- făină de porumb – 4 linguri;
- biban – 3 kg;
- roșii – 2-3 buc;
- ardei iute – 1 buc (optional);
- ardei gras;
- usturoi – 4-5 căței;
- muștar – 2 lingurițe;
- boia afumată (sau boia dulce) – 2 lingurițe;
- sare, piper;
- mărar, coriandru – 30 gr;
- ulei – 30 ml.
Preparare:
Taiem coada si capul pestelui si facem tăieturi pe lungimea întregului pește dupa care il impartim in bucati potrivite. Transferați într-un castron. Se pune sare, se amestecă și se lasă 30 de minute.
Pregatirea sosului – împărțiți roșiile în jumătate și dați-le pe răzătoare, fara coaja sau le puteti trece prin blender. Tăiați ardeiul gras în bucăți. Procedăm la fel și cu ardeiul iute. Tocați mărunt usturoiulsi punem toate legumele la robot pentru a le marunti. Combinăm preparatul obtinut cu roșiile. Adaugă aici mărar tocat mărunt, sare si piper dupa gust. Adăugați două lingurițe de muștar si se amestecă cu o lingură.
Puneți făina de grâu și porumb pe o farfurie plată împreună cu boia de ardei afumată.
Puneti ulei intr-o tigaie si lasati sa se incinga foarte bine. Dati peștele mai întâi prin amestecul de făină, apoi punem la prajit pe fiecare parte. Se prăjește timp de 5 minute dupa care transferați pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Bucățile de pește gata prajite pot fi date prin sos și savurate la cina, alaturi de o mamaligă caldă. Pofta buna tuturor!