Rulada de carne in general costă mulți bani și nu este sigur că magazinul vă va oferi un produs din carne proaspătă și de înaltă calitate asa ca vă ofer rețeta mea preferată pentru o gustare simplă care iese mereu reușită și moale.
Aceasta rulada va iesi deosebit de frageda, aromata si buna iar eu o prepar de fiecare data cand urmeaza sa am mai multi musafiri si am nevoie de astfel de preparate pentru aperitiv.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- burta de porc – 1,25 kg;
- sos de soia – 1 l.
Procesul de gatire
Puteti folosi orice tip carne, fie ea subțire sau groasă și poate avea combinatie de grasime cu carne, tot va fi delicioasă. Rulați carnea într-o rulada și legati-o strâns cu ață.
Puneti rulada intr-o cratita, turnati sos de soia si 500 ml apa.
Când conținutul din cratita fierbe, reduceți focul și fierbeți timp de 1,5 ore. Recomand intoarcerea carnii din cand in cand pentru a asigura o gatire uniforma.
După ce ați terminat de gătit, lăsați carnea în cratita, fara capac și lăsați-o să se răcească.
Scoatem rulada, o lasam la scurs, o invelim in folie si o dam la frigider pentru 4 ore sa se raceasca.
Tăiați în felii subțiri, aranjați frumos pe un platou și serviți ca aperitiv pentru prânz, cină sau o masă de sărbători.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!