Chiftele din orice fel de carne sunt întotdeauna un fel de mâncare suculent, bun și moale. Poate dura puțin mai mult prepararea decât pentru chiftelele făcute din carne tocată obișnuită, dar rezultatul merită. Și dacă adaugi legume in aceste chiftele, de exemplu, conopidă (ca in cazul meu), obții un preparat delicios.
Poti adauga chiar si un morcov mic, dat pe razatoarea mica – ii da un gust deosebit dar si culoare.
Pentru chiftele veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Piept de pui – 300 g;
- Conopidă – 200 g;
- Ceapă – 50 g;
- Ouă – 2 buc;
- sare și piper, condimente;
- făină – 3 linguri.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu ouale, sare, piper si condimente. Batem compozitia cu un blender vertical si amestecam cu faina. Spalam si uscam carnea, o tocam marunt cu un cutit.
Conopida se toacă mărunt sau se da pe răzătoare mare. Amestecați carnea și conopida, turnați compozitia de carne tocată și amestecați totul foarte bine până se omogenizează.
Sfat: dacă compozitia de chifetel rezulta a fi prea lichidă, atunci pur și simplu adăugați mai multă făină de grau sau amidon. Prăjiți chiftelele în ulei de floarea soarelui, pe ambele părți. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins atunci cand puneti chiftelele la prajit.
Pentru aceste chiftele, fac un sos de casă din muștar și maioneză, mărar tocat mărunt, usturoi și castraveți murați rasi. Chiftelele se potrivesc bine cu piure de cartofi sau legume înăbușite. Spor la gatit si pofta buna!