Aceste lipii vor fi un plus grozav la un grătar sau pur si simplu pentru a inlocui painea. Le puteți consuma cu legume proaspete, bucăți de carne cu sos sau puteți pregăti orice umplutură pentru aceasta.
Eu le folosesc atunci cand vreau sa fac o shaorma de casa pentru ca le prepar eu si stiu ce pun in ele si in plus, sunt proaspete, nu stau saptamani intregi pe rafturile magazinelor. Intr-o tura de copt lipii, eu pregatesc mai multe si le pun la frigider (daca vreau sa le mananc calde, le mai pun 30 de secunde intr-o tigaie bine incinsa).
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- apă clocotită – 200 ml
- făină – 350 g
- ulei vegetal – 2 linguri
- sare – 1 lingura
Procesul de gatire:
Se amestecă făina cernută cu sarea și uleiul de floarea soarelui. Se toarnă apă clocotită și se amestecă aluatul până se omogenizează. Mai întâi, amestecați cu o spatulă sau cu o lingura de lemn/tel, iar când compozitia ajunge la temperatura suportabila, frământați cu mâinile.
Acoperiți aluatul cu folie sau puneți-l într-o pungă și lăsați 20 – 30 de minute. Împărțiți aluatul în 12 bucăți.
Pudrati masa de lucru cu făină și rulați fiecare bucată de aluat, intr-o foaie subtire. Încinge o tigaie uscată și prăjește lipia timp de 1 minut pe fiecare parte.
Înainte de a stivui lipiile, stropiți-le pe fiecare cu apă – acest lucru ajută la menținerea lipiei moale.
Acoperiți farfuria cu lipii gata coapte, cu un prosop sau folie și lăsați 15 minute pentru ca acestea să se aburească puțin.
Astfel lipii simple vor fi un înlocuitor excelent pentru pâinea obișnuită, iar dacă doriți să faceți o umplutură, puteți folosi orice tip de carne sau legume. Va doresc pofta buna!