angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Pâine de casă cu ceapă – pufoasă, aromată și foarte bună!

Paine pufoasa cu ceapa

O sa pregatesc o paine cu ceapa, foarte gustoasa , una dintre retetele mele preferate. Chiar daca nu va place ceapa, trebuie neaparat sa o incercati.

Ingrediente:

  • Apă (apa de cartofi (in care au fiert cartofii sau zer) – 350 ml
  • sare – 10 g
  • zahăr – 15 g
  • Drojdie uscată – 6 g
  • Ulei (în aluat) – 40 ml
  • Ceapa – 150 g
  • Făină de grâu – 620 g +/- (1/4 parte poate fi înlocuită cu făină de secară)

Preparare:

Am taiat ceapa cubulete mici, incing tigaia cu ulei la temperatura medie si o prajesc pana devine aurie, principalul lucru este ca ceapa sa ramana suculenta, dar aurie.

Transfer imediat ceapa prăjită în bolul pentru frământat aluatul, ca să nu se mai ardă în tigaie, o las să se răcească puțin.

Adaug apa calduta, ulei de floarea soarelui, sare, zahar si drojdie uscata. Puteți folosi drojdie proaspata (18 g), apoi asigurați-vă că lasati la crescut acest amestec, pana face spuma.

Cern faina, o amestec mai intai cu un tel, apoi presaram suprafata de lucru cu faina si framant aluatul cu mainile, pana se omogenizeaza.

Aluatul finit își păstrează bine forma, nu se întinde, dar rămâne usor lipicios și se desprinde de pe mâini. Am pus aluatul intr-un vas uns cu ulei, il acopar cu un capac, il las la dospit la loc caldut 1,5-2 ore.

Am pus pe suprafata de lucru aluatul care s-a adunat si il framant bine ca sa iasa toate bulele de aer. A iesit un aluat foarte placut si deloc lipicios dupa ce a crescut. Împărțim această bucată de aluat în două părți pentru că vreau să fac două painici rotunde.

Frământ din nou fiecare bucată, astfel încât să obtin o bila uniformă, frumoasă. Am pus ambele paini pe o tava de copt, am acoperit cu o folie si un prosop, am lasat la dospit aproximativ 30-40 de minute.

Pâinile au crescut în volum dupa care le ung cu un ou batut bine. Dacă doriți, acum puteți face incizii pe suprafata painii sau le puteti lasa asa, simple. Coc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Pâinile gata se răcesc sub un prosop.

Pentru mine, această pâine rămâne moale și nu devine „învechită” nici dupa trei zile, apoi se mănâncă pur și simplu. Nu mâncăm multă pâine, așa că avem suficientă pentru 3 zile. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite la cuptor umplute cu branza de vaci
Rețete

Cele mai bune clătite la cuptor – moi și cremoase, minunate pentru desert!

Aceasta este o reteta mai deosebita de clatite...

Read more
Placinte cu cartofi si marar
Rețete

Plăcinte moi, cu chefir și umplutură de cartofi – rețeta bunicii mele

Plăcintele cu cartofi sunt o mâncare tradițională, îndrăgită...

Read more
Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Magia acestui aluat dospit cu drojdie constă în...

Read more
Peste prajit in crusta crocanta
Rețete

Așa fac eu peștele prăjit: în crustă de aluat cu ceapă

Pentru familia mea, acesta este unul dintre cele...

Read more
REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ
Sănătate

REMEDIU pentru OSTEOPOROZĂ – Se face cu MIERE, NUCĂ și OUĂ

Osteoporoza este o problemă importantă de sănătate, mai...

Read more
Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Nu știu pe nimeni care să nu iubească...

Read more
NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?
De post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Fără doar și poate negresa cu nuci este...

Read more
sirop-arde-grasimea
Sănătate

AMESTECUL care TOPEȘTE GRĂSIMEA din jurul TALIEI – Scade Colesterolul și Detoxifică Ficatul

Un somn odihnitor este esențial pentru menținerea unei...

Read more
GHIMBIR cu MIERE de ALBINE – este un REMEDIU pentru MULTE AFECȚIUNI. Gripă, răceală, probleme respiratorii, digestive
Sănătate

GHIMBIR cu MIERE de ALBINE – este un REMEDIU pentru MULTE AFECȚIUNI. Gripă, răceală, probleme respiratorii, digestive

Ghimbirul împreună cu mierea constituie un duet puternic...

Read more
Snitele din piept de curcan
Rețete

Șnițele pufoase și moi, din piept de curcan – așa le fac de fiecare dată

Snitelele sunt preferatele familiei mele pentru ca sunt...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară