angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Așa fac eu peștele prăjit: în crustă de aluat cu ceapă

Peste prajit in crusta crocanta

Pentru familia mea, acesta este unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare. Acest peste prajit in aluat de ceapa este ceva foarte aromat, gustos si suculent. Puteti folosi orice pește, de data aceasta am folosit biban, dar cu oricare iese foarte gustos.

Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • file de peste (orice tip) – 600 g;
  • smântână – 100 g;
  • ceapă – 1 – 2 buc;
  • usturoi – 2 – 3 catei;
  • sare, piper;
  • făină – 3 linguri;
  • praf de copt – 1\2 linguriță;
  • ou – 1 buc;
  • ulei vegetal – 2 linguri.

Modalitate de preparare:

Spălăm peștele și îl uscăm cu prosoape de hârtie, îl tăiem în porții. Se macină ceapa și usturoiul într-un blender.

Sfat: pentru a face aluatul omogen, adaugati 2 – 3 linguri de apa in ceapa si usturoiul cand tocati.

Adăugați ou, smântână, sare și piper în acest sos după gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam aluatul. Adăugați ulei de floarea soarelui și amestecați până la omogenizare. Înmuiați peștele în aluat și amestecati bine, cat sa se acopere.

Se acoperă recipientul și se pune la frigider pentru 30 de minute. Puteți sări peste acest pas de răcire și să prăjiți imediat, dar peștele răcit se prajeste mult mai bine și absoarbe mai puțin ulei.

Prăjiți bucățile pe toate părțile iar cand este rumen si frumos, scoateti bucatile de peste pe niste servetele de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Puteți servi peste cu suc de lămâie, făcând un sos de maioneză sau smântână cu muștar, mărar. Peștele se potrivește bine cu diverse garnituri sau cu mamaliga calda si mujdei de usturoi. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Vă prezentam o rețetă minunată de cornulețe cu...

Read more
Patul din camera bunicii
Gânduri adunate

Patul din „camera de curat” a bunicii – cine-și mai amintește de el? Dar de „salteaua” din fân?

Bunica mea de la țară tocmai avea un...

Read more
Chiftele suculente din carne de pui
Rețete

Chiftele suculente din carne de pui: rețeta mamei mele

Chiftelele sunt faimoase în întreaga lume iar cele...

Read more
Peste aperitiv
Rețete

Pește aperitiv, perfect condimentat și suculent: un preparat delicios și ușor de făcut

De regulă, vedem macroul în principal pe rafturile...

Read more
ELIXIR-cu-USTUROI-Macerat-în-VIN-ROȘU--
Sănătate

Rețetă de ELIXIR cu USTUROI Macerat în VIN ROȘU – BUN în Sute de AFECȚIUNI

Odată cu vârsta si trecerea anilor riscurile de...

Read more
Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Nu știu pe nimeni care să nu iubească...

Read more
CHIA – Semințele cu BENEFICII URIAȘIE pentru ORGANISM. Ajută MUȘCHII, OASELE și TAIE pofta de ZAHĂR
Sănătate

CHIA – Semințele cu BENEFICII URIAȘIE pentru ORGANISM. Ajută MUȘCHII, OASELE și TAIE pofta de ZAHĂR

Încă din vremurile precolombiene, semințele de chia erau...

Read more
sirop-urzici
Sănătate

SIROP de URIZCĂ cu MIERE – Ajută în REUMATISM, BOLI PULMONARE și RĂCELI

Dacă sunteți în căutarea unei metode naturale de...

Read more
Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Acasă, puteți pregăti o șuncă excelentă care va...

Read more
Slanina marinata la borcan
Rețete

Slăninuță marinată la borcan – foarte fragedă și gustoasă

Un aperitiv parfumat și picant făcut din slaninuta...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară