Plăcintele cu pește sunt considerate dificil de preparat. Peștele trebuie curățat, oasele îndepărtate, tăiate sau tocate – sunt destule griji aici. Dar dacă folositi conservele potrivite, nu va fi aproape nicio diferență de gust și aproape că nu va fi nevoie de timp de preparare. Hai să facem asta.
Ingrediente pentru o singură porție de plăcinte:
- 300 de gr de făină
- 1 lingură de drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr și sare
- 1 ou
- 20 ml ulei
- 200 ml lapte cald
- 1/2 ardei gras
- 100 gr conserva de ton
- 100 gr porumb la conserva
- 100 gr de ceapă
- Cascaval ras
- Pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru pregatirea aluatului – se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga zaharul si sarea. De îndată ce încep să lucreze, cerne făina. Amestecă și sparge un ou in aluat. Lăsați aluatul finit sub folie 20 de minute, iar în timp ce crește, faceți rapid umplutura.
Tocați mărunt ceapa roșie și ardeiul gras, apoi începeți să le prăjiți într-o tigaie.
Prăjirea timp de 5 minute este suficientă pentru legume. Acum asamblam placintele: adaugam la legumele prajite, o conserva de ton, porumb si ierburi.
Aluatul a crescut, puteți face plăcinte. Întindeți o foaie mare și împărțiți în 6 părți. Folosim 2 triunghiuri pentru partea de sus si de jos a placintelor, repartizand umplutura intre ele sau lasand un plic gol.
Prăjiți placintele într-o tigaie pe ambele părți.
Există 2 variante pentru prepararea plăcintelor: prăjiți-le direct cu umplutura, sau faceți plicuri goale și adăugați umplutura mai târziu. Vezi după gustul tău.
Plăcintele finite rezulta a fi surprinzător de suculente, aromate si satioase. Daca le prajiti fara umplutura si mai apoi faceti un„buzunaraș” pentru umplutura, ungeti marginea placintei (unde ati facut buzunarul) cu maioneza si mai apoi dati prin cascaval ras.
Rețeta este universală: schimbați pur și simplu umplutura și veți avea un nou gust. De exemplu, tonul si legumele pot fi înlocuite cu carne tocată prăjită.