angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Toamna, când frunzele copacilor încep să-și schimbe culoarea și recoltele îmbogățesc cămările gospodarilor, gospodinele pricepute își incep să-și arate măiestria preparand rețetele tradiționale pentru a pregăti proviziile de iarnă.

Desigur, varza murată se află în topul preferințelor, însă adaesea apar probleme precum tulburarea zeamei.

Care este soluția?

Soluția pentru a evita aceasta problema freccventa constă într-un ingredient magic dăugat în butoi. Pentru a asigura o zeamă cristalină la varza murată pe parcursul întregii ierni, trebuie să urmăm niște pași esențiali.

1. Varza trebuie să fie aleasă meticulos, să fie coaptă bine, de un alb pur și cu frunze subțiri, dense și neatinse de insecte. Trebuie să fie fermă la atingere și grea pentru dimensiunea ei, semn că este plină de suc și nu este „spongioasă”. Frunzele exterioare trebuie să fie curate, verzi, proaspete și fără pete maronii sau semne de deteriorare. Totodată, frunzele nu ar trebui să prezinte urme de mușcături de insecte. Varza de mărime medie este adesea preferată pentru murat, deoarece căpățânile prea mari pot fi mai puțin dense și frunzele pot fi mai groase.

2. La secretul pentru a păstra varza crocantă și să impiedicăm tulburarea zeamei, contribuie adăugarea periodică a unei bucăți de zahăr și, după cum spune bucătarul buzoian Cristi Dobre iar un lemn de mesteacăn în butoi poate împiedica acidifierea prea puternică a varzei.

3. Pentru a evita formarea florii, după primele una-două săptămâni când varza începe să se acrească, este indicat să dizolvăm în puțină zeamă din butoi un conservant și să-l răsturnăm peste varză.

4. Nu în ultimul rând, alegerea tipului de butoi este importanta. Deși unele persoane aleg butoaiele de plastic, experții recomandă folosirea celor de lemn, pentru a asigura o fermentație ideală și pentru a menține calitățile varzei murate.

Alte sfaturi pentru mentinerea verzei pana in primavara

Selectarea atentă a materiei prime: Alege varza bine coaptă, cu frunze albe, subțiri și ferme, fără deteriorări sau urme de insecte.

Utilizarea unui butoi de lemn: Optează pentru butoaie din lemn în locul celor de plastic pentru a favoriza o fermentație adecvată.

Curățenia butoiului: Asigură-te că butoiul este curat și dezinfectat înainte de utilizare pentru a preveni contaminarea varzei.

Controlul temperaturii: Depozitează butoiul într-un loc răcoros și stabil, ferit de variații mari de temperatură, ideal între 2-4 grade Celsius.

Adăugarea de zahăr: Introdu câte o bucată de zahăr din când în când în butoi pentru a ajuta la conservarea și menținerea gustului varzei.

Folosirea lemnului de mesteacăn: Plasarea unei bucăți de lemn de mesteacăn în butoi poate împiedica acidifierea excesivă a varzei.

Sigilarea ermetică: Asigură-te că butoiul este închis ermetic pentru a limita contactul varzei cu aerul, ceea ce ajută la prevenirea formării mucegaiului.

Verificarea periodică: Inspectează periodic varza și zeama pentru a te asigura că nu se formează floare sau mucegai și că zeama nu se tulbură.

Utilizarea conservanților: După ce varza a început să fermenteze, poți adăuga conservanți naturali, conform recomandărilor, pentru a prelungi perioada de conservare.

Păstrarea sub apă: Menține varza întotdeauna sub nivelul apei pentru a preveni contactul cu aerul și oxidarea, care poate duce la alterarea gustului și texturii.

Alte informații utile:

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale
Bucătărie

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale

Gatitul la aburi
Bucătărie

Gatitul la aburi

cartofi-prajiti
Bucătărie

Când pui sare pe cartofii prăjiți: motivul pentru care nu iți ies crocanți ca la restaurant

castraveti-murati
Bucătărie

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă
Bucătărie

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

sufleu-cu-vinete
Bucătărie

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

spaghete-carne-ciuperci
Bucătărie

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

crenvursti-cascaval
Bucătărie

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

supa-crema-rosii
Bucătărie

Supa-crema de rosii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte cu cartofi si marar
Rețete

Plăcinte moi, cu chefir și umplutură de cartofi – rețeta bunicii mele

Plăcintele cu cartofi sunt o mâncare tradițională, îndrăgită...

Read more
Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Toamna, când frunzele copacilor încep să-și schimbe culoarea...

Read more
PURIFICAREA aeruui cu BICARBONAT de SODIU – Odorizant NATURAL Care ELIMINĂ mirosul de animale, fum de țigară, mucegai, stătut etc.
Sfaturi Practice

PURIFICAREA aeruui cu BICARBONAT de SODIU – Odorizant NATURAL Care ELIMINĂ mirosul de animale, fum de țigară, mucegai, stătut etc.

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde...

Read more
lapte-arpacas
Sănătate

Este IZVOR de COLAGEN – Consumă 1 dată/săptămțnă și INTINEREȘTI cu 10 ANI!

Colagenul este esențial pentru menținerea tinereții și sănătății...

Read more
Prajitura cu mere si nuci
Prăjituri

Prăjitură cu mere și nuci – preferata familiei mele!

Prajiturile cu mere au devenit cunoscute pe scară...

Read more
Lichior MEDICINAL din NUCI – Reduce GRĂSIMEA de pe FICAT și CURĂȚA STOMACUL
Sănătate

Lichior MEDICINAL din NUCI – Reduce GRĂSIMEA de pe FICAT și CURĂȚA STOMACUL

Nutriționiștii ne sfătuiesc să integrăm în dietă aceste...

Read more
frunze-de-smochin
Sănătate

Beneficii NECUNOSCUTE pe care FRUNZELE de SMOCHIN le au pentru SĂNĂTATE. Pot preveni DEGENERAREA MUSCULARĂ

Frunzele de smochin, mult mai puțin celebre decât...

Read more
CEAIUL de PELIN – un ANTIPARAZITAR și ANTIINFLAMATOR Natural. Vezi cum trebuie preparat
Sănătate

CEAIUL de PELIN – un ANTIPARAZITAR și ANTIINFLAMATOR Natural. Vezi cum trebuie preparat

Pelinul, o plantă cu o istorie îndelungată în...

Read more
Prajitura pufoasa cu mere
Prăjituri

Prăjitură cu mere, ireal de pufoasă și delicioasă: se amestecă toate ingredientele și se pune la cuptor

O reteta super simpla de prajitura cu mere...

Read more
CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut
Rețete

CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut

Această rețetă tradițională de clătite umplute este un...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară