Varza timpurie nu este folosită pentru depozitare deoarece se strică repede. Pentru aceasta, este necesar să folositi soiurile de iarnă. Varza conține o mulțime de vitamine, oligoelemente și alte substanțe necesare organismului nostru.
Există multe moduri de a pregăti varza pentru iarnă. Se pune in borcane si se marineaza, dar este mai bine sao pastrezi proaspată si apoi sa prepari diverse mancaruri sau salate.
De asemenea, varza trebuie recoltată corect. Dacă o tăiați mai devreme, va putrezi până la sfârșitul iernii. Cel mai bun moment pentru a recolta varza este atunci când temperatura este de +3 grade în timpul zilei și de la 0 la -3 grade noaptea. Scoateti varza din pamant, cu tot cu radacina si indepartati frunzele deteriorate. Daca este taiata, atunci căpățânile de varză trebuie infoliate.
Puteti să depozitați varza în orice loc, principalul lucru este să respectați condițiile corecte de depozitare:
- poate fi așezata în cutii din lemn sau carton.
- pe un raft din pivnita/camara.
- Căpâțânile de varza nu trebuie sa se atinga intre ele
- Pot fi invelite in folie alimentara sau hartie.
Nu uitați să inspectați din când în când verzele. Cele care sunt deteriorate trebuie îndepărtate imediat.
Dacă locuiți într-un apartament, puteți depozita varza pe balcon. Pune-o într-o cutie de lemn și izolează-o puțin. Înainte de a stivui, înfășurați varza în folie alimentară sau hartie de copt.