Rapid și gustos! Este nevoie doar de câteva ingrediente simple și de foarte puțin timp pentru a transforma un parizer obișnuit într-un fel de mâncare delicios. Se va potrivi perfect într-un mic dejun rapid și satios.
Prăjirea parizerului în aluat, într-o tigaie este foarte simplă și, de asemenea, este rapidă. Doar 7-10 minute și mancarea este gata. Parizerul în aluat este, de asemenea, ideal ca gustare rapidă. Mâncarea poate fi servită și cu orice garnitură. Îl poți mânca atât rece, cât și fierbinte, după cum preferi.
Ingrediente necesare pentru snitele:
- Parizer afumat (sau simplu) – 200 g
- Ou – 1 buc.
- Maioneză – 2 linguri
- făină de grâu – 2 linguri
- Lapte – 4-5 linguri
- Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mai întâi, pregătiți aluatul: amestecați ouăle cu laptele. Se adauga apoi maioneza, sare si piper negru macinat. Se amestecă și se adaugă făina. Bate până se omogenizează.
Tăiați parizerull felii – cam de 1 cm grosime si dati fiecare felie prin aluatul pregatit anterior.
Punem tigaia pe foc, punem ulei si lasam foarte bine la incins, dupa care prajim fiecare snitel de parizer, pe ambele parti, pana se rumeneste frumos.
Snitelele se scot pe servetele de hartie pentru a se indeparta excesul de grasime. Puteti servi preparatul cu mujdei de usturoi sau cu mamaliga calda, asa cum se facea in copilarie.
Acest preparat aduce aminte de o copilarie simpla dar frumoasa, asa cum fiecare dintre noi, poate, am avut parte. Va doresc pofta buna!