O variantă foarte interesantă a unei mese slabe pentru acele zile în care poți mânca pește. Crapii pregatiti dupa aceasta reteta sunt umpluti cu ceapa. Prin această metodă de prăjire, carasul este foarte fraged și aromat. Iar condimentele dau pestelui o picanta fantastica.
Ingrediente necesare:
- Caras – 5 buc.
- Ceapa – 3 buc.
- Paprika – 1 lingura
- Condimente pentru peste- 0,5 linguriță.
- Sare – 0,5 linguriță
- Piper negru – 0,5 linguriță
- Faina de porumb – 4 linguri
- Ulei de floarea soarelui – 100 ml
Mod de preparare:
Începem cu prelucrarea carasilor. Îi curățăm, tăiem aripioarele. Îndepărtăm branhiile și organele interne. Se spală bine cu apă. Facem tăieturi adânci pe fiecare pește de-a lungul spatelui cu un cuțit ascuțit.
Carasul il ungem cu sare, condimente, boia macinata si piper negru proaspat macinat. Umplem burtica carasilor cu jumatati de inele de ceapa.
Acum, peștele trebuie marinat în această formă timp de 20 de minute la temperatura camerei.
Se toarnă mălaiul într-o farfurie și se trec carasii prin mălai, unul câte unul înainte de a se prăji.
Turnați ulei de floarea soarelui în tigaie, incingeti-l bine și așezați pestele, astfel încât să fie usor de intors pe cealalta parte. Se prăjește la foc mediu până se obține o crustă aurie.
Așezați mai întâi pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei, apoi pe o farfurie. Este delicios să mănânci caras umplut, cat este inca fierbinte. Dacă doriți, puteți servi legume proaspete de sezon sau cu mamaliga si mujdei de usturoi. Pofta buna!