angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Cele mai bune chifle cu mac: secretul pentru un aluat pufos

Chifle pufoase cu mac

Asigurați-vă că încercați să coaceți aceste chifle cu semințe de mac. Este incredibil de delicios! Aceasta va fi cu siguranță rețeta ta preferată! Aluatul pentru aceste chifle (sau placinte daca vreti sa le spuneti asa) este perfect.

Aluatul poate fi folosit ca baza pentru diferite tipuri placinte, gogosi sau chiar turte pufoase. Daca nu va place compozitia de mac, puteti folosi o compozitie de branza, mere rase sau diverse gemuri sau umpluturi sarate. Reteta este simpla, rapida, economa si rezultatul extrem de delicios.

Ingrediente:

  • făină 650 gr.
  • zahăr 80 gr.
  • drojdie uscata 7 gr. (drojdie proaspătă – 21 gr.)
  • lapte cald 300 ml.
  • 2 oua
  • sare 5 gr.
  • unt (moale) 100 gr.
  • mac 500 gr. (250 gr. pentru fiecare parte de aluat)

Preparare:

Am amestecat mai întâi ingredientele uscate, făina cu zahărul și drojdia.

Turnam laptele caldut si ouale, amestecam aluatul cu un mixer pentru aluat pana se omogenizeaza, puteti sa amestecati si cu mainile.

După ce am amestecat bine ingredientele, adaug sare și unt moale călduț. Se amestecă cel puțin 10 minute. Apoi acopăr aluatul cu un prosop și îl las la loc cald timp de 1,5 ore.

Aluatul a crescut, se presară făină, se mai întinde puțin și se împarte în 2 părți.

Întindeți fiecare dintre părți pe o suprafață plană într-o foaie dreptunghiulara subțire. Am întins macul pe aluat și răsucesc rulada.

Tai rulada in chifle si le asez la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acopăr cu un prosop și las din nou la loc cald timp de 1 ora.

Cand chiflele au crescut, le ung cu un ou batut si le coc in cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana cand sunt rumene si frumoase.

Au iesit chifle foarte moi si gustoase, perfecte pentru ceai sau micul dejun. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Vă prezentam o rețetă minunată de cornulețe cu...

Read more
Tocinei de varza
Rețete

Tocinei leneși, cu varză și chefir – delicios, simplu și rapid

Pentru a face un întreg munte de tocinei...

Read more
PĂSTURA (Pâinea Albinelor) – REFACE FICATUL și Ajută Organismul să ELIMINE TOXINELE
Sănătate

PĂSTURA (Pâinea Albinelor) – REFACE FICATUL și Ajută Organismul să ELIMINE TOXINELE

Păstura, numită în popor "pâinea albinelor", este un...

Read more
Varza Licurişca – Soi VECHI de 100 ANI readus la VIAȚĂ de CERCETĂTORII ROMÂNI din BUZĂU
Casă și grădină

Varza Licurişca – Soi VECHI de 100 ANI readus la VIAȚĂ de CERCETĂTORII ROMÂNI din BUZĂU

Varza Licurişca, cunoscută și sub numele de varza...

Read more
CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut
Rețete

CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut

Această rețetă tradițională de clătite umplute este un...

Read more
Șofranul – un condiment cu PROPRIETAȚI TERAPEUTICE. Vezi cum și în ce afecțiuni este indicat!
Sănătate

Șofranul – un condiment cu PROPRIETAȚI TERAPEUTICE. Vezi cum și în ce afecțiuni este indicat!

Șofranul este un condiment obținut din stigmatele uscate...

Read more
lapte-arpacas
Sănătate

Este IZVOR de COLAGEN – Consumă 1 dată/săptămțnă și INTINEREȘTI cu 10 ANI!

Colagenul este esențial pentru menținerea tinereții și sănătății...

Read more
Maia de casa
Rețete

Maia pregătită acasă, pentru cel mai bun și pufos aluat

Unul dintre subiectele discutate recent a fost tema...

Read more
Snitele din piept de curcan
Rețete

Șnițele pufoase și moi, din piept de curcan – așa le fac de fiecare dată

Snitelele sunt preferatele familiei mele pentru ca sunt...

Read more
Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline
Sănătate

Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline

Slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară