Chiftelele sunt faimoase în întreaga lume iar cele mai delicioase chiftele sunt cele din carne de pui – este o carne cu un continut scazut de grasimi. Eu am prajit aceste chiftele in ulei insa daca nu vreti sa folositi ulei deloc, le puteti face la cuptor sau la airfryer – ies extraordinar de bune.
Chiftelele de pui pot fi facute si din carne maruntita cu cutitul (nu neaparat tocata) si ies foarte bune si asa. Cu toate acestea, chiftelele cu carne tocată sunt cele mai gatite. Vă vom spune cum să faceți chiftele delicioase de carne tocată de pui – eu am tocat-o acasa.
Ingrediente pentru chiftele:
- ceapa – 2 buc.;
- unt – 40 g;
- catei de usturoi;
- pâine albă – 4 felii;
- lapte – 150 ml;
- carne tocata de pui – 1 kg;
- pătrunjel – o legatura;
- sare – ½ linguriță;
- piper negru măcinat – dupa gust;
- boia de ardei – ⅓ linguriță;
- ou – 1 buc.;
- smântână – linguriță
Mod de preparare:
Tăiați ceapa în jumătate iar mai apoi rondele și prăjiți în unt topit până se rumenește. Tocați mărunt usturoiul și puneți-l în tigaie cu ceapa.
Apoi, treceți ceapa printr-o mașină de tocat carne. Tăiați feliile de paine și înmuiați-le în lapte. Treceți pâinea stoarsa din lapte, printr-o mașină de tocat carne.
Tăiați mărunt pătrunjelul și adăugați-l în carnea tocată împreună cu ceapa și pâinea. Adăugați sare, piper negru măcinat și boia de ardei peste carnea tocată.
Spargeti oul în carnea tocată, adăugați smântână și amestecați totul bine până se omogenizează. Formăm mici chiftele din carnea tocată.
Se incinge foarte bine uleiul într-o tigaie, se prăjesc chiftelele la foc mediu până se rumenesc pe ambele părți.
Daca vreti sa le faceti la cuptor – puneți chiftelele într-o tavă de copt și gătiți la cuptor la 170 de grade timp de 15-20 de minute.
Rezultatul va fi delicios – chiftele suculente din carne de pui. Ele pot înlocui carnea de porc si pot fi servite cu sos sau cu piure. Pofta buna!