Acesta este un mic dejun grozav care vă va ajuta să obțineți putere pentru ziua care urmează. Desi este un fel de mancare dulce, acesta este satios si sanatos – practic contine cate o felie de mar care este data printr-un aluat care va deveni o crusta pufoasa si delicioasa.
Ingrediente pentru desertul cu mere:
- Mere – 3 buc.;
- Ouă – 2 buc.;
- zahăr – 2 linguri
- iaurt – 150 g;
- Fulgi de cocos – 1 lingura;
- Făină – 6 linguri;
- Praf de copt – 1 linguriță;
- zahăr vanilat – 10 g.
Pregătirea prajiturelelor cu mere:
Curățați merele de coajă și tăiați-le în felii rotunde, îndepărtând miezul. Puteți îndepărta miezul folosind un capac de la o sticla, daca nu aveti un instrument pentru scos cotorul.
Sparge ouale intr-un bol si adauga iaurt. Se toarnă zahărul, fulgii de cocos, zahărul vanilat în amestecul de ouă și se omogenizeaza totul.
Se toarnă făina și praful de copt în compozitia de ouă și se amesteca aluatul. Puneți feliile de mere în aluat și rulați pe ambele părți – va puteti folosi de o furculita sau puteti lucra direct cu mana, depinde cum doriti.
Se incinge bine ulei de floarea soarelui într-o tigaie, se pun „clătitele” în uleiul incins și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. După aceasta, puneți clatitele pe un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de grăsime.
Pentru topping folosim un amestec de zahar si scortisoara. Înmuiați clătitele în acest amestec și serviți sau le puteti servi simple. Pofta buna!