angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Gogoși cu iaurt, făină și unt: așa le fac eu pentru a fi pufoase și moi!

Gogosi cu iaurt si gem

Daca ai iaurt si faina vei pregati imediat aceste gogosi delicioase, moi si foarte pufoase. Reteta este una simpla, cu pasi usor de parcurs iar gogosile pot fi consumate simple sau umplute cu dulceata preferata.

Aceste gogosi sunt minunate pentru micul dejun, pentru a fi servite cu ceai sau pur si simplu ca desert care sa-ti aminteasca de gogosile pe care le mancai cu atat de multa placere in copilarie.

Ingrediente:

  • 120 ml. apa calda
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g de iaurt
  • 1 lingura sare
  • 370 g de făină
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare:

Adaug drojdie uscata, zahar, zahar vanilat, iaurt in apa calduta si amestec.

Lasam 5 minute dupa care adaugam faina si amestecam intr-un aluat.

Cand deja este omogen, adaug untul, framant, acopar cu folie alimentara si las aluatul la dospit.

Pudram suprafata de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat, cu o grosime de aproximativ 1 cm – mai apoi decupam gogosile cu forma preferata (eu am avut o matrita in forma de floare) sau puteti sa le decupati cu un pahar.

Pentru fiecare gogoasa am taiat hartia de copt in bucatele, ca mai tarziu sa fie mai usor sa le prajesc in tigaie. Acopăr cu un prosop timp de 20 de minute.

Încinge uleiul într-o tigaie și, ținând pergamentul, pun gogosile la prajit – atentie pentru ca uleiul trebuie sa fie foarte bine incins.

Iau mai apoi hartia de copt, intorc gogosile si le prajesc pana devin aurii.

Turnam zahar intr-o farfurie si trec fiecare gogoasa prin zahar.

Gogoșile delicioase sunt gata! Dar dacă doriți, puteți sa le umpleti orice dulceață sau chiar nutella. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
9 Modalități EFICIENTE cu care poți SCĂPA de ȘOARECII din casă sau gospodărie
Casă și grădină

9 Modalități EFICIENTE cu care poți SCĂPA de ȘOARECII din casă sau gospodărie

Șobolanii, deși parte din ecosistemul urban, constituie o...

Read more
Paine pufoasa cu ceapa
Rețete

Pâine de casă cu ceapă – pufoasă, aromată și foarte bună!

O sa pregatesc o paine cu ceapa, foarte...

Read more
Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

Melcii, cu textura lor moale și gustul lor...

Read more
Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Toamna, când frunzele copacilor încep să-și schimbe culoarea...

Read more
gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Fasolea abundă în nutrienți esențiali și este o...

Read more
Snitele din piept de curcan
Rețete

Șnițele pufoase și moi, din piept de curcan – așa le fac de fiecare dată

Snitelele sunt preferatele familiei mele pentru ca sunt...

Read more
Marinada de casa pentru peste
Rețete

Marinadă pentru pește: uite cum o fac eu – 2 dintre cele mai bune rețete de casă

În această rețetă, vreau să împărtășesc cu voi...

Read more
remediu-nuci-miere
Sănătate

Zeamă de la 1 LĂMÂIE cu MIERE de RAPIȚĂ – Remediul Pentru INIMĂ și STOMAC

Sunteți în căutarea unei metode naturale de a...

Read more
Șofranul – un condiment cu PROPRIETAȚI TERAPEUTICE. Vezi cum și în ce afecțiuni este indicat!
Sănătate

Șofranul – un condiment cu PROPRIETAȚI TERAPEUTICE. Vezi cum și în ce afecțiuni este indicat!

Șofranul este un condiment obținut din stigmatele uscate...

Read more
Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de gustări...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară