De regulă, vedem macroul în principal pe rafturile magazinelor într-o formă ușor sărată (ma refer la cel afumat sau deja marinat). Prin urmare, cumpărătorul are adesea o dilemă cu privire la tipul de pește care sa-l cumpere pentru ca varietatea este mare.
De ce ar trebui să alegi macroul? Și nu doar ușor sărat sau afumat. Cert este că macroul conține acizi Omega 3, importanti pentru sanatate. Pe langa suplimentele pe care le putem lua, este necesar sa obtinem aceste minerale si nutrienti necesari si din alimentatie. Asadar, azi va prezint o reteta deosebita de macrou marinat pe care eu o pregatesc destul de des.
Ingrediente pentru macrou marinat:
- macrou – 500 g;
- sare – 1 linguriță;
- piper;
- usturoi.
Preparare macrou marinat:
Dezghețați ușor macroul, îndepărtați coada, aripioarele și capul. Îndepărtăm pielea de pe peste, tăiem coloana vertebrală, o împărțim în două părți, dar nu separăm fileul.
Scoateți măruntaiele și pelicula neagră din pește și îndepărtați oasele. Asezonati interiorul peștelui cu sare și frecați carnea.
Puteți adăuga, de asemenea, peștelui curry, lămâie, piper negru măcinat sau un amestec de condimente speciale pentru peste, după gust.
Dacă adăugați piper negru măcinat, apoi adăugați căței de usturoi.
Frecați usturoiul pe suprafața interioară a macroului. Puneți peștele pe folie alimentară și rulați strâns într-o rulada. Înfășurați rulada în folie alimentară de 5-7 ori.
Nu uitați să îndepărtați excesul de lichid din macrou.
Așezați rulada de pește într-un recipient și lăsați-o la frigider pentru cel puțin 6 ore. Apoi, transferați rulada la congelator pentru cel puțin 10 ore. Scoatem pestele cu 10 minute inainte de servire.
Lasam sa se dezghete putin, astfel macroul va fi usor de feliat. Pofta buna!