O reteta simpla de placinte moi si pufoase care se poate face cu orice umplutura. În reteta aceasta eu am folosit branza de vaci proaspata si am adaugat putina dulceata de caise – ies extraordinar de bune. Am gustat aceasta combinatie de umplutura la o prietena de a mea si am ramas surprinsa de cat de buna iese.
Daca vreti sa inlocuiti dulceata de caise si sa faceti reteta traditionala de placinte Poale-n brau atunci trebuie sa puneti 320 grame de branza si un galbenus de ou iar daca va iesi compozitia prea moale, adaugati putin griș. De asemenea, puteti pune cateva stafide inmuiate in esenta de rom si un strop de vanilie, depinde cum doriti.
Totusi, eu recomand sa incercati si varianta aceasta, poate va place si voua la fel de mult.
Pentru prepararea aluatului veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- lapte cald – 250 ml;
- zahăr – 100 g;
- drojdie uscată – 11 g;
- ouă – 2 buc;
- sare – 1 linguriță;
- unt – 80 g;
- făină – 600 g.
Pentru a pregăti umplutura aveți nevoie de :
- brânză de vaci – 220 g;
- gem de caise – 100 g;
- gălbenuș și lapte pentru a unge placintele.
Modul de preparare:
Amesteca zaharul si drojdia in laptele caldut. Acoperiți și lăsați timp de 15 minute. Adăugați ouăle și sare, amestecați.
Adaugam faina cernuta, treptat si framantam aluatul. Adăugați untul moale și amestecați-l în aluat. Se acoperă aluatul și se lasă la loc cald timp de 1 oră. Acesta ar trebui sa isi dubleze volumul.
Pentru umplutură, amestecați brânza de vaci cu dulceața. Daca folositi cealalta varianta clasica, amestecati toate ingredientele.
Frământați aluatul și împărțiți-l în porții, întindeți fiecare bila de aluat intr-o foaie subtire și puneti umplutura. Formați placintele și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hartie de copt.
Acoperiți și lăsați timp de 15 minute. Bateți gălbenușul cu câteva 1-2 linguri de lapte și ungeți placintele inainte de a le pune in cuptor.
Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, verificați cuptorul. Chiflele finite pot fi pudrate cu zahăr pudră, iar dacă le faceți cu dulceață de mere sau umplutură de mere proaspete, puteți amesteca zaharul cu scorțișoară (aceasta este o alta varianta delicioasa de umplutura pentru aceste placinte).
Va doresc pofta buna!