angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Plăcinte Poale-n brâu – o rețetă deosebită și gustoasă

Poale-n brau cu branza de vaci

O reteta simpla de placinte moi si pufoase care se poate face cu orice umplutura. În reteta aceasta eu am folosit branza de vaci proaspata si am adaugat putina dulceata de caise – ies extraordinar de bune. Am gustat aceasta combinatie de umplutura la o prietena de a mea si am ramas surprinsa de cat de buna iese.

Daca vreti sa inlocuiti dulceata de caise si sa faceti reteta traditionala de placinte Poale-n brau atunci trebuie sa puneti 320 grame de branza si un galbenus de ou iar daca va iesi compozitia prea moale, adaugati putin griș. De asemenea, puteti pune cateva stafide inmuiate in esenta de rom si un strop de vanilie, depinde cum doriti.

Totusi, eu recomand sa incercati si varianta aceasta, poate va place si voua la fel de mult.

Pentru prepararea aluatului veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • lapte cald – 250 ml;
  • zahăr – 100 g;
  • drojdie uscată – 11 g;
  • ouă – 2 buc;
  • sare – 1 linguriță;
  • unt – 80 g;
  • făină – 600 g.

Pentru a pregăti umplutura aveți nevoie de :

  • brânză de vaci – 220 g;
  • gem de caise – 100 g;
  • gălbenuș și lapte pentru a unge placintele.

Modul de preparare:

Amesteca zaharul si drojdia in laptele caldut. Acoperiți și lăsați timp de 15 minute. Adăugați ouăle și sare, amestecați.

Adaugam faina cernuta, treptat si framantam aluatul. Adăugați untul moale și amestecați-l în aluat. Se acoperă aluatul și se lasă la loc cald timp de 1 oră. Acesta ar trebui sa isi dubleze volumul.

Pentru umplutură, amestecați brânza de vaci cu dulceața. Daca folositi cealalta varianta clasica, amestecati toate ingredientele.

Frământați aluatul și împărțiți-l în porții, întindeți fiecare bila de aluat intr-o foaie subtire și puneti umplutura. Formați placintele și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hartie de copt.

Acoperiți și lăsați timp de 15 minute. Bateți gălbenușul cu câteva 1-2 linguri de lapte și ungeți placintele inainte de a le pune in cuptor.

Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, verificați cuptorul. Chiflele finite pot fi pudrate cu zahăr pudră, iar dacă le faceți cu dulceață de mere sau umplutură de mere proaspete, puteți amesteca zaharul cu scorțișoară (aceasta este o alta varianta delicioasa de umplutura pentru aceste placinte).

Va doresc pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Fasolea abundă în nutrienți esențiali și este o...

Read more
Carnati de casa cu usturoi
Rețete

Cârnați de casă cu usturoi – o rețetă veche dar foarte bună

Cârnați gustoși, picanti, aromați și foarte suculenți. Este...

Read more
SIROP din MIERE cu MUGURI de BRAD – Un EXLIXIR pentru SĂNĂTATE.
Sănătate

SIROP din MIERE cu MUGURI de BRAD – Un EXLIXIR pentru SĂNĂTATE.

Mierea în combinație cu mugurii de brad creează...

Read more
ELIXIR-cu-USTUROI-Macerat-în-VIN-ROȘU--
Sănătate

Rețetă de ELIXIR cu USTUROI Macerat în VIN ROȘU – BUN în Sute de AFECȚIUNI

Odată cu vârsta si trecerea anilor riscurile de...

Read more
CEAIUL de PELIN – un ANTIPARAZITAR și ANTIINFLAMATOR Natural. Vezi cum trebuie preparat
Sănătate

CEAIUL de PELIN – un ANTIPARAZITAR și ANTIINFLAMATOR Natural. Vezi cum trebuie preparat

Pelinul, o plantă cu o istorie îndelungată în...

Read more
Slanina in ceapa
Rețete

Slăninuță fragedă, pregătită în ceapă: o rețetă veche

Pentru a nu folosi diferiți coloranți alimentari pentru...

Read more
Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline
Sănătate

Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline

Slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism...

Read more
NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?
De post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Fără doar și poate negresa cu nuci este...

Read more
Chec zebra de post
De post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Acesta este un chec delicios, fara oua, unt...

Read more
Clatite la cuptor umplute cu branza de vaci
Rețete

Cele mai bune clătite la cuptor – moi și cremoase, minunate pentru desert!

Aceasta este o reteta mai deosebita de clatite...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară