Astăzi vă împărtășesc rețeta de prajitura delicioasa cu branza si blat super bun de ciocolata. Este de multe ori mai bun decât o prajitura clasica și absolut toată lumea din familia noastră adoră acest tip de desert. Cred că o să-ți placă și ție.
Paharul pe care l-am folosit pentru masurarea fainii a avut o capacitate de 200 ml.
Ingrediente:
Aluat de ciocolata:
- 90 gr. ciocolata neagra
- 150 gr. unt (sau margarina)
- 2 oua
- 1 vârf de cuțit de sare
- 50 gr. zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- făină 1 pahar
- 1 lingura praf de copt
Compozitia de branza:
- 900 gr. brânză
- 1 plic de budincă (sau 4 linguri de amidon de cartofi)
- 5 ouă
- 200 gr. zahăr
Preparare:
Tăiați ciocolata și adăugați-o în unt, puneți-o pe baie de apă și topiți-o, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
Pentru compozitia de branza:
Adaug ouale, zaharul in branza si bat cu un blender. Adaug praful de budinca sau amidon, bat din nou cu un blender.
Aluat de ciocolata:
Adăugați zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare în ouă, mixati. Adaug ciocolata topita, amestec foarte bine pentru omogenizare. Adaug faina si praful de copt, amestec.
Am pus hartie de copt in forma dreptunghiulara (o puteti unge cu unt sau ulei, daca vreti) si turnam o parte din aluatul de ciocolata.
Deasupra am pus jumatate din compozitia de branza. Apoi din nou ciocolată și din nou compozitie de brânză.
Am lasat putin aluat de ciocolata deasupra prajiturii si am incercat sa creez un model. Coacem in cuptorul incalzit la 170 de grade pentru aproximativ 1 ora.
Cand este gata, pudram prajitura cu zahar pudra si o putem servi. Pofta buna!