Pentru oamenii moderni, prajitura cu mere este un tip obișnuit de desert mai ales ca diverse tipuri de prajituri cu mere pot fi gasite mai peste tot. Puteti gasi produse de patiserie cu mere in orice brutarie si in orice magazin alimentar. Prin urmare, prajiturile cu mere nu mai sunt o noutate pentru noi.
De fapt, prajiturile cu mere sunt cunoscute omenirii de foarte mult timp. Prima rețetă a fost înregistrată în secolul al XII-lea pentru regele englez. Aceasta înseamnă că înainte de aceasta, oamenii știau deja să pregătească aceste produse de patiserie și practicau multe rețete diferite.
Astfel ca astazi o sa va prezint o reteta de prajitura cu mere pentru care aveti nevoie de un minim de ingrediente iar pretul total pentru aceste desert este unul mic, avantajos pentru orice buzunar. Eu am folosit si cateva nuci pentru aceasta prajitura dar le puteti inlocui cu mere sau diverse fructe uscate, daca nu va plac nucile.
Ingrediente pentru prajitura cu mere:
- mere – 5 buc.;
- nuci – 100 g;
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 180 g;
- vanilie sau zahar vanilat;
- smântână – 200 g;
- făină – 120 g;
- praf de copt – 1 linguriță;
- un praf de sare.
Prepararea prajiturii cu mere:
Sparge ouale intr-un castron, adauga zahar si amesteca bine pana se dizolva complet zaharul iar compozitia se va dubla in volum. Adăugați smântână, vanilia și sare în amestec, amestecați ingredientele.
Se amestecă făina și praful de copt, se cern în amestecul de ouă și se amesteca cu un tel, într-un aluat omogen. Curățați merele de cotor si taiati-le in cubulete fine.
Tapetați o tavă de copt cu hartie de copt, puneți ⅔ din aluat pe fund și întindeți-o pentru uniformizare. Pune un strat uniform de mere pe aluat.
Se maruntesc nucile in bucati mai grosiere și se presară pe stratul de mere. Turnați aluatul rămas peste mere. Coaceți prajitura la 180 de grade timp de 35-40 de minute. După gătire, vă recomandăm să pudrați tortul cu zahăr pudră.
Nucile vor da produselor de copt cu mere noi note de aromă deosebita si prajitura va fi foarte gustoasa. Va doresc pofta buna!