Prajiturile cu mere au devenit cunoscute pe scară largă în întreaga lume. Această prajitura este preferata familiei mele deoarece blatul este foarte pufos și umed, chiar daca nu este insiropat si nu are crema.
Eu am folosit cateva nuci pecan pentru ca le aveam prin casa si trebuia sa le folosesc insa iese delicioasa si cu nuci obisnuite. Noua ne place extrem de tare aceasta prajitura si o pregatesc chiar si cand am musafiri pentru ca se face foarte usor.
Costurile pentru pregatirea prajiturii sunt mici iar ingredientele le aveti, cu sigurnata, oricand in casa.
Ingrediente pentru prajitura cu mere:
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 120 g;
- smântână – 120 g;
- praf de copt – 1,5 linguriță;
- făină – 200 g;
- mere – 3-4 buc.;
- ulei – 80 ml;
- sare – un praf;
- zahar vanilat – 1 plic sau esenta de vanilie
- nuci
Prepararea prajiturii cu mere:
Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le taiem felii subtiri – puteti sa le stropiti cu un pic de suc de lamaie iar astfel nu isi vor schimba culoarea.
Pentru a pregăti aluatul, spargeți ouăle într-un castron, adăugați zahăr, zahar vanilat și sare, bateți cu un mixer până se formează o compozitie pufoasă. Adăugați smântână și ulei la compozitia de ouă.
Bateți ingredientele până la omogenizare. Cerneți ⅓ din făină în amestec, adăugați praful de copt și amestecati aluatul. Cerneți treptat făina rămasă în aluat și amestecati usor cu un tel sau cu o spatula.Adăugați bucățile de mere în aluat și amestecați. Asezam aluatul intr-o forma de 20 cm diametru si decoram prajitura cu feliile de mere ramase.
De asemenea, puteți adăuga nuci în partea de sus prajiturii, inainte de coacere. Daca vreti mai multe mere mai puteti adauga 1-2 mere iar nucile pot fi puse si in blat.
Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 40-45 de minute – verificati-o cu scobitoarea. După coacere, pudrati prajitura cu zahăr pudră. Pofta buna!