Pentru mulți, sfecla este o legumă atât de simplă încât nu le acordă atenție. Adică nu adaugă sfeclă în alimentație, avand o preferință a produselor mai exotice, precum avocado.
Fără îndoială, fructele și legumele exotice sunt benefice pentru organism. Dar costul avocado și al altor legume similare poate fi foarte mare. În același timp, nu puteți face ciorba dintr-un avocado, spre deosebire de sfeclă, daca e sa gandim si asa.
Vă voi spune cum să faceți o salată gata preparată din sfeclă obișnuită. Aceasta este foarte sanatoasa, delicioasa si merita cu desavarsire sa o pregatiti.
Ingrediente pentru sfecla murata:
- sfeclă – 3 kg;
- sare – 2 linguri;
- zahăr – 1 linguriță.
Prepararea sfeclei murate:
Curățați sfecla de coajă și dați-o pe răzătoare folosind partea mare de la razatoare. De asemenea, puteți rade sfecla în felii subțiri – daca aveti o razatoare coreeana.
Se presară compozitia de sfeclă cu sare și zahăr și se amestecă bine. Puneți sfecla într-un borcan sterilizat și apasati bine cu mana sau cu o lingura.
Sucul ar trebui să fie pe suprafața compozitiei de sfeclă, nu ar trebui să rămână aer în interior. Acoperiți gâtul borcanului cu un tifon curat. Lăsați sfecla într-un loc cald timp de trei zile. În continuare, sfecla poate fi pusă la frigider. Înainte de servire, sfecla trebuie stropită cu putin ulei.
La această salată se poate adauga niste ceapa taiata julienne sau usturoi tocat marunt, in functie de preferintele voastre. Salata aceasta poate fi folosita si drept garnitura langa o friptura cu piure sau cartofi la cuptor. Este absolut delicioasa si super sanatoasa!
Va doresc pofta buna!