angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

1 pahar de chefir, cartofi și ceapă – pentru plăcinte delicioase și pufoase

Placinte cu cartofi si ceapa

Plăcintele au devenit unul dintre felurile mele preferate de mancare iar aceasta reteta are un aluat fraged și rumen, în care se afla o umplutură suculentă. Aceste placinte coapte in tigaie pot fi preparate în diferite moduri, cu fructe, legume sau carne.

Astazi va prezint aceasta reteta deosebit de usoara si buna, cu aluat pe baza de chefir si umplutura de cartofi cu ceapa. Puteti folosi si o umplutura dulce, branza sarata sau chiar carne.

Ingrediente:

  • chefir – 250 ml;
  • sare – 1 linguriță;
  • zahăr – 1 lingură;
  • Ouă – 1 buc.;
  • Ulei – 30 ml;
  • făină – 400 g;
  • Praf de copt – 1 linguriță;
  • cartofi fierti – 400 g;
  • Ceapa – 1 buc.

Preparare:

Pentru a pregăti aluatul, amestecați sarea, zahărul și oul într-un castron in care ati adaugat chefir. Turnați ulei în compozitie, amestecați din nou.

Cernem faina amestecata cu praful de copt in chefir, framantam aluatul. Lăsați aluatul sub folie timp de 20 minute.

În acest moment, este necesar să tăiați mărunt ceapa și să o prăjiți până devine aurie într-o tigaie cu putin ulei. Transformati cartofii fierti în piure, adăugați ceapa prăjită, sare și piper negru măcinat după gust.

Împărțiți aluatul în 16 părți egale, formați bile mici. Rulam bilele in foi groase, punem cate o lingura de piure de cartofi in mijlocul fiecareia. Ciupiți marginile aluatului în formă de triunghi, întoarceți placintele cu imbinatura în jos. Se incinge 100 ml ulei intr-o tigaie, se pun plaicntele la copt.

Acestea se gatesc pe ambele părți, pana cand obtineti o crusta aurie. Focul trebuie sa fie moderat – un foc prea mare va face ca placintele sa se coaca doar la suprafata iar in interior sa ramana crude.

Excesul de ulei de la copt poate fi îndepărtat cu un prosop de hârtie. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chifle pufoase cu mac
Rețete

Cele mai bune chifle cu mac: secretul pentru un aluat pufos

Asigurați-vă că încercați să coaceți aceste chifle cu...

Read more
Prajitura cu branza si blat de ciocolata
Prăjituri

Prăjitură cremoasă cu brânză de vaci și blat pufos de ciocolată

Astăzi vă împărtășesc rețeta de prajitura delicioasa cu...

Read more
frunze-de-smochin
Sănătate

Beneficii NECUNOSCUTE pe care FRUNZELE de SMOCHIN le au pentru SĂNĂTATE. Pot preveni DEGENERAREA MUSCULARĂ

Frunzele de smochin, mult mai puțin celebre decât...

Read more
conopida
Sănătate

Află DE CE ar Trebui să Mâncăm mai Des CONOPIDĂ – 15 BENEFICII și VALORILE NUTRIȚIONALE

Conopida, o legumă aparținând familiei Brassicaceae, este frecvent...

Read more
gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Fasolea abundă în nutrienți esențiali și este o...

Read more
Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Toamna, când frunzele copacilor încep să-și schimbe culoarea...

Read more
Gogosi cu iaurt si gem
Rețete

Gogoși cu iaurt, făină și unt: așa le fac eu pentru a fi pufoase și moi!

Daca ai iaurt si faina vei pregati imediat...

Read more
Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Nu știu pe nimeni care să nu iubească...

Read more
Slanina in ceapa
Rețete

Slăninuță fragedă, pregătită în ceapă: o rețetă veche

Pentru a nu folosi diferiți coloranți alimentari pentru...

Read more
SMIRNA este un LEAC pentru DURERI de CAP, INDIGESTIE, BALONARE și CRIZE de NERVI
Sănătate

SMIRNA este un LEAC pentru DURERI de CAP, INDIGESTIE, BALONARE și CRIZE de NERVI

Smirna, un balsam natural cu tradiție milenară, rămâne...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară