Când am pește, întotdeauna ma gandesc cum să-l gătesc cât mai gustos, fraged și aromat pentru ca eu gătesc pește la cină. Pentru aceasta reteta orice tip de pește va fi potrivit, atâta timp cât nu este uscat și cu foarte multe oase. De data aceasta eu am folosit merluciu pentru ca il aveam deja in congelator.
Ingrediente:
- Pește (am folosit merluciu) – 4 bucăți (1.300 g)
- Sare – 1 lingurita rasa
- Piper măcinat – 0,5 linguriță
- Condimente pentru pește – 1 linguriță
- usturoi uscat – 0,5 linguriță
- Boia afumată – 0,5 linguriță
- Ceapa – 1 buc
- Morcov – 1 buc
- Ardei gras – 1 buc
- Roșii – 1-2 buc (sau 8-9 rosii cherry)
- Maioneză – 3 linguri (de preferință de casă)
Mod de preparare:
Scot aripioarele, solzii, pelicula neagră din interiorul peștelui si am tăiat peștele în bucăți.
Sărez pestele, pun piper macinat dar si condimente pentru pește deoarece conține condimente aromate, legume uscate, în general, tot ce este necesar pentru pește.
Adaug si usturoi uscat si boia de ardei afumata. Am gatit pestele asa de multe ori, asa ca este cel mai gustos. Acum adaug maioneza 3 linguri.
Să începem cu legumele. Am tăiat ceapa în jumătate de rondele și o pun peste pește. Tai morcovii in rondele sau jumatati de rondele si ii pun si pe acestia la peste.
Ardeiul gras poate fi taiat in fasii subtiri sau chiar rondele – oricum este bine pentru aceasta mancare cu peste. Amestec totul si pun intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu ulei sau cu putin unt.
Avem nevoie de roșii – puteti folosi rosii mari pe care sa le taiati in bucati sau puteti folosi rosii cherry, asa cum am facut si eu. Am raspandit rosiile intre bucatele de peste si asa va iesi foarte suculent.
Îl acopar cu folie, o strapung in mai multe locuri si il dau la cuptor. Cuptorul il încălzesc la 180 de grade si pun pestele timp de 40 de minute. După 15-20 de minute, scot folia (obligatoriu)! Peștele va fi auriu!
Rezulta a fi un preparat din peste foarte suculent, fraged și foarte gustos. Poate fi servit cu mamaliga fierbinte si usturoi. Pofta buna!