angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

Tocinei leneși, cu varză și chefir – delicios, simplu și rapid

Tocinei de varza

Pentru a face un întreg munte de tocinei leneși cu varză și verdeață, veți avea nevoie, desigur, de varză și verdeață. Nu trebuie neaparat sa folositi verdeata pe care am folosit-o eu, daca nu va place, ci o puteti inlocui cu ceea ce este pe gustul vostru.

Ingrediente:

  • Chefir – 500 ml
  • Ouă – 2 buc
  • Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Sare – 1 linguriță
  • făină de grâu – 350 g
  • Varză albă – 400 g
  • Morcov – 1 buc
  • Ceapa verde – 15 g
  • Pătrunjel – 15 g
  • Mărar – 15 g
  • Piper negru (măcinat) – după gust
  • Ulei de floarea soarelui – 2 linguri

Vă împărtășesc modul de preparare:

Amestecați chefirul la temperatura camerei cu un tel într-un castron adânc, cu bicarbonat de sodiu, sare și ouă. Se toarnă treptat făina în bol, amestecând continuu. Amestecam aluatul, care va capata consistenta de smantana groasa.

Pentru umplutură se toacă varza cât mai marunt. Se rade morcovul pe răzătoarea medie. Amestecati produsele preparate cu mâinile, astfel încât să devină moi și să elibereze suc dupa care turnați-le în vasul cu aluat.

Tăiați verdeața și puneti-o la aluat. Adăugați piper negru măcinat după gust. Amesteca totul. Aluatul este gata!

E timpul să începi să coacem. Dacă este posibil, turnați aluatul într-un poș cu duză largă. Dacă nu aveti un poș, puteti forma tocineii cu ajutorul unei linguri si le puteti da forma dorita.

Încinge uleiul într-o tigaie. Puneți aluatul pe el, formând niște tocinei lungi. Prăjiți-le pe ambele părți la foc mediu până se rumenesc. Ar trebui să se încălzească bine.

Tocineii cu varză sunt gata. Serviți-i fierbinți, adăugând smântână, ketchup sau sos de usturoi. Pofta buna!

Alte informații utile:

Aluat pufos cu drojdie
Rețete

Aluat dospit, fără ouă sau lapte – foarte pufos și se pregatește în doar 5 minute

Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Sarmalute de casa
Rețete

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Crap in oala de fonta
Rețete

Crap fraged gătit la oală de fontă: cu legume și usturoi

Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Clatite pufoase cu branza de vaci
Rețete

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Melci pufosi si aromati
Rețete

Melci pufoși și aromați – rețetă rapidă, cu doar câteva ingrediente

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut
Rețete

CLĂTITE Umplute cu PUI – Un Deliciu SĂȚIOS și Ușor de Făcut

Această rețetă tradițională de clătite umplute este un...

Read more
Placinte moi cu umplutura de varza
Rețete

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Aceste placinte cu varza sunt absolut delicioase si...

Read more
Chiftele din cartofi
Rețete

Chiftele din cartofi – ies foarte gustoase. Musafirii o să vă ceară rețeta!

Chiftelele de cartofi nu sunt un fel de...

Read more
Merluciu la tigaie
Rețete

Iată cum să gătești merluciul: fraged și bun. Cea mai delicioasă cină cu pește!

Gătitul peștelui poate fi dificil, deoarece se poate...

Read more
Marinada de casa pentru peste
Rețete

Marinadă pentru pește: uite cum o fac eu – 2 dintre cele mai bune rețete de casă

În această rețetă, vreau să împărtășesc cu voi...

Read more
PĂSTURA (Pâinea Albinelor) – REFACE FICATUL și Ajută Organismul să ELIMINE TOXINELE
Sănătate

PĂSTURA (Pâinea Albinelor) – REFACE FICATUL și Ajută Organismul să ELIMINE TOXINELE

Păstura, numită în popor "pâinea albinelor", este un...

Read more
Sunca de casa cu pui
Rețete

Șuncă de casă cu carne de pui și carne de porc: foarte bună și ușor de făcut

Acasă, puteți pregăti o șuncă excelentă care va...

Read more
Iaurt cremos de casa
Rețete

Iaurt de casă – consistent, cremos și foarte gustos

Probabil, mulți vor fi de acord că alimentele...

Read more
Paine pufoasa cu ceapa
Rețete

Pâine de casă cu ceapă – pufoasă, aromată și foarte bună!

O sa pregatesc o paine cu ceapa, foarte...

Read more
gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Fasolea abundă în nutrienți esențiali și este o...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară