Rețetă din carnetul bunicii! Papanasi cu brânză, pufosi si moi, după o rețetă specială! Nici nu mă așteptam să iasă atât de gustoase – chiar daca nu au forma clasica de papanasi (pe care o stim cu totii) sunt la fel de moi si pufosi.
Acestia sunt moi și se topesc în gură, iar eu îi pregătesc în doar câteva minute. Vă recomand să încercați să le preparați după această rețetă, cu siguranță vă va plăcea.
Ingrediente:
- Brânză de vaci cu smântână – 350 g.
- Făină – 200 g.
- Ou – 1 buc.
- Sare – un vârf de cutit
- Zahăr – 2 linguri (50 g.)
- Ulei – 2 linguri.
- Praf de copt – 1 pachet (10 g.)
- zahăr vanilat – 1 linguriță sau esenta de vanilie
- Ulei pentru prăjit – 2 linguri.
Mod de preparare:
Într-un bol, pun făina, zahărul, oul, sarea, praful de copt, vanilia, uleiul și brânza si amestec totul cu o lingură.
Încing foarte bine uleiul într-o tigaie, formez papanasii de brânză cu o lingură. Acopar cu un capac și prăjesc la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Întorc si prăjesc și pe cealaltă parte, de asemenea acopar cu un capac pentru încă 5 minute.
Servesc la masă cu smântână sau cu gem, după cum preferați.
Cu o moștenire culinară adânc înrădăcinată în paginile îngălbenite ale carnetelor noastre de rețete bătrânești, papanasii de brânză după rețeta bunicii reprezintă un confort culinar ce trezește amintiri dulci. Aceste delicii pufoase, care se topesc irezistibil în gură, promit un gust de neuitat, reușind să îmbine simplitatea preparării cu bogăția gustului autentic.
Fie că alegem să le savurăm cu smântână acra sau cu gemul preferat, acesti papanasi cu brânză sunt o adevărată încântare și un tribut adus tradițiilor culinare ce ne-au adus atâtea bucurii în copilărie. Încercați această rețetă specială și lăsați-vă purtați într-o călătorie gustativă înapoi în timp, la masa plină de căldură a bunicii.
Pofta buna!