Nuci delicioase din copilărie, pe care mama le pregătea întotdeauna de srbătorile mari și pe care le iubeam foarte mult. Nimic nu s-a schimbat acum, încă ador aceste nuci. Vă sugerez să salvați și să pregătiți și voi această delicatesă!
Cu această rețetă, nucile ies foarte gustoase și crocante (nu tari!), și rămân așa și în zilele următoare. Și dacă gătiți lapte condensat acasă, va fi o delicatesă incredibilă.
Și pentru cei care vor coji moi, recomand să amestecați laptele condensat fiert cu unt, aproximativ 100 sau 150 de grame de unt pentru 1 cutie de lapte condensat. Nu va strica gustul, iar nucile se vor înmuia în câteva ore. Și de asemenea coaceți-le până capătă o culoare auriu pal (nu maro!) Așadar, să trecem la rețeta.
Pot fi umplute si cu gem sau crema pe baza de nuca, asa cum se facea odata. Eu am ales, de data aceasta, sa le umplu cu lapte condensat.
Ingrediente:
- Unt – 200 gr
- Ou – 2 bucăți
- Zahăr – 150 gr
- Făină – 450 gr
- Praf de copt – 10 gr
- Lapte condensat fiert – 500 gr (plus 120 gr)
- Nuci – 50 gr
Preparare:
Gătim laptele condensat în avans, în cutie (sau puteti cumpara lapte condensat deja fiert). Pe foc mai mic decât mediu timp de 2,5 ore, astfel încât apa să acopere cutia pe întreaga durată a gătitului. (Dacă urmează să amestecați cu unt, e mai bine să gătiți timp de 3 ore).
Topiți untul.
Bateți ouăle și zahărul până când ingredientele se combină. Turnați untul nu fierbinte și amestecați bine pentru ca zahărul să se dizolve.
Combinați praful de copt cu făina și cerneti, adăugați în amestecul de ouă cu unt și frământați aluatul cu mâinile. Aluatul iese elastic.
Formați biluțe din aluat și așezați într-un aparat de făcut nuci, încălzit.
Timpul de coacere este de aproximativ 3 minute. Dar ajustați conform aparatului dvs. de făcut nuci. Nu vă fie teamă să deschideți într-un minut și să verificați gradul de gătire. După prima serie, veți ști deja timpul exact de gătit.
Dacă există margini inegale, le puteți tăia și amesteca cu laptele condensat.
Umpleți fiecare jumătate cu lapte condensat fiert și, dacă doriți, adăugați o bucată de nucă. Eu pun mai puțin de 1/4 dintr-o nucă. Pofta buna!