Nu știu pe nimeni care să nu iubească sarmalele cu varză tânără. Astăzi vă propun să vă familiarizați cu o rețetă de familie pentru sarmale. Încercați-o și cu siguranță vă va plăcea.
Ingrediente:
- 1 capățână de varză
- 400 g carne de vită sau porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 ceașcă de orez (fiert într-o cantitate mare de apă până când este parțial gătit și clătit)
- Sare
- Piper
- 20 g de smântână
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de pastă de tomate
- 3 linguri de smântână
- 400 ml de apă
Mod de preparare:
Tăiați miezul capatanii de varză. Așezați varza într-un vas și acoperiți-o cu apă. Așezați vasul pe aragaz și, după ce a dat în clocot, gătiți timp de 10 minute.
După timpul specificat, scoateți varza și separați frunzele. Așezați o tigaie pe aragaz, adăugați puțin ulei. Adăugați ceapa tocată mărunt în tigaie. Căliți ceapa până devine aurie. Adăugați morcovii rasați (rași cu un răzător mare) și amestecați.
Tăiați ardeiul gras în cuburi mici și adăugați-l în tigaie. Amestecați, căliți timp de 2 minute și luați de pe foc.
Așezați o cratiță pe aragaz, turnați apă și adăugați orezul. Amestecați și gătiți până la parțial gătit. Clătiți orezul cu apă rece.
Puneți carnea tocată într-un castron adânc. Adăugați orezul clătit și legumele călite.
Adăugați smântână, sare și piper negru măcinat în castron. Amestecați bine.
Cu ajutorul unei linguri, umpleți frunzele de varză cu umplutura și înfășurați-le.
Așezați o tigaie pe aragaz, adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți-o până devine aurie. Adăugați morcovii rași.
Căliți timp de câteva minute. Așezați sarmalele în tigaie.
Într-un castron, amestecați pastă de tomate, smântână și sare. Adăugați apă. Turnați amestecul peste sarmalele din tigaie. Acoperiți cu un capac și lăsați-le să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
Poftă bună!