Descoperă plăcerea de a pregăti acasă cei mai delicioși și naturali cârnați, fără a apela la coloranți sau conservanți artificiali. Acestă rețetă simplă și tradițională îți va permite să te bucuri de gustul autentic al cârnaților de casă, plini de aromă.
Vei aprecia cum ingredientele proaspete și naturale se transformă într-un preparat suculent și incredibil de gustos. De la alegerea cărnii până la coacerea finală, fiecare pas este explicat detaliat, astfel încât să te poți bucura de o experiență culinară de neuitat. Eu am pregatit carnatii la cuptor dar aceeasi reteta poate fi folosita si pentru afumatoare.
Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Carne de porc, 1,5 kg;
- usturoi, până la 10 căței;
- sare, 1,5 lingurițe;
- piper, 0,5 lingurițe;
- frunză de dafin, 2 bucăți;
- apă, 150 ml;
- membrană naturală (intestine de porc), 1,5 m.
Procesul de preparare
Luați orice fel de carne, tăiați-o în bucățele mici. Mărunțiți frunza de dafin și amestecați-o cu celelalte condimente, sarea, usturoiul tocat și carnea. (frunza de dafin este optionala – puteti sa nu o adaugati)
Turnați apa și amestecați bine carnea tocată. Umpleți membranele cu carne tocată folosind o mașină de tocat carne și o duza speciala. Faceți înțepături în cârnați cu un ac.
Puneti cârnații la frigider pentru 5 ore, astfel încât carnea să se marineze bine și cârnații să devină mai fermi.
Ungeți o tavă cu ulei vegetal și așezați cârnații. Faceți din nou înțepături cu un ac pentru a preveni crăparea membranei la coacere.
Coaceți cârnații la 180 de grade timp de 40 de minute.
Sfat: pentru aromă si gust mai picant, nu uitați să adăugați nucșoară, coriandru, puteți folosi mărar proaspăt sau uscat, busuioc. Alegeți carne mai grasă, astfel cârnații vor fi mai suculenți. Daca vreti sa respectati reteta clasica, folositi mai mult usturoi. Pofta buna!