Dintr-un singur aluat imi ies o întreagă grămadă de cornuri! Aceste cornuri rămân moi pentru mult timp și nu se întăresc.
Cornurile sunt o adevărată descoperire pentru familia mea numeroasă. Dintr-o singură preparare de aluat, obțin destul de multe. Ele nu se întăresc pentru mult timp și rămân moi.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 5 g drojdie uscată (15 g drojdie presată)
- 100 ml lapte cald
- 2 ouă
- 200 g unt sau margarină pentru copt
- 50 g zahăr pudră (se poate folosi zahăr obișnuit)
- 1 pachet de zahăr vanilat
- Un praf de sare
Acestea pot fi făcute cu orice umplutură (gem, Nutella, nuci, dulceata, etc.), principalul lucru este ca aceasta să fie destul de groasă și să nu se întindă în timpul coacerii.
Umplutură:
- 100 g mac
- Apă clocotită
- 80 g zahăr
- 50 g nuci
- 20-30 g unt la temperatura camerei
Pentru a unge cornurile aveti nevoie de 1 ou si zahar iar dupa ce acestea sunt coapte, le puteti da prin zahar pudra.
Preparare:
Torn apă clocotită peste mac într-o cratiță, amestec, acopar cu un capac și las să se infuzeze timp de 50 de minute.
După ce macul a fost infuzat, scurg apa în exces și usuc macul pe un prosop de hârtie. Apoi mărunțesc macul cu un blender.
Adaug zahăr, nuci uscate în prealabil în cuptor și tăiate în bucăți mici. Adaug și unt la temperatura camerei la mac. Amestec totul până devine omogen.
Aluat:
Într-un bol, adaug lapte cald, zahăr pudră, drojdie și amestec. Apoi adaug ouă, un praf de sare, zahăr vanilat și unt topit la temperatura camerei. Amestec bine.
Adaug puțină făină, amestec din nou cu o spatulă. Apoi adaug toată făina și frământ aluatul cu mâna. Acopar cu folie alimentară și las într-un loc cald pentru 1,5 ore.
După ce aluatul a crescut, îl frământ puțin mai mult cu mâna, îl împart în 4 părți, formez biluțe. Acopar din nou cu folie alimentară și las să se odihnească încă 10 minute.
Întind o biluță de aluat într-un strat rotund, tai în 16 triunghiuri, pun umplutura de mac și rulez cornurile.
Pun cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și acopar cu folie alimentară încă 30 de minute.
Ung cornurile cu ou și presar cu zahăr. Pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 15-17 minute.
Cornurile sunt gata, au ieșit frumoase și foarte gustoase! Pofta buna!