Gogosi facute în casă, doar pe acestea le cer musafirii mei! Aluat perfect, iar umpluturile le schimb mereu.
Astăzi vă propun să pregătiți niște gogoși delicioase. Vor fi gustoase si delicioase sub orice formă. Pot fi umplute cu cremă sau gemul preferat, ciocolata sau dulceata – le puteti manca si simple. Rămân proaspete chiar și a doua zi. O rețetă cu adevărat foarte reușită.
Ingrediente:
- drojdie proaspătă – 20 g
- zahăr – 60 g
- lapte călduț – 200 ml
- gălbenușuri – 2 buc
- făină – 450-470 g
- vanilie sau zahăr vanilat
- unt topit – 60 g
Cremă:
- ou – 1 buc
- zahăr – 100 g
- vanilie
- amidon – 35 g
- lapte – 400 ml
- coaja de la jumătate de lămâie
Preparare:
Zdrobesc drojdia, adaug zahăr și amestec până se dizolvă totul. Torn laptele călduț și amestec.
Adaug gălbenușurile, vanilina sau zahărul vanilat, de asemenea amestec cu o lingură. Turn untul topit. Adaug treptat făina și amestec.
Adaug mai multă făină și frământ cu mâinile. Aluatul trebuie să se lipească ușor de mâini. Las aluatul într-un loc cald sub folie alimentară pentru 1-1,5 ore.
Cremă:
Adaug zahăr, vanilină și amidon la ou, amestec până devine omogen. Torn mai mult lapte.
Transfer amestecul într-o cratiță și adaug coaja de lămâie. Gătesc la foc mic până se îngroașă, amestecând constant.
Îndepărtez coaja de lămâie din cremă. Acopăr cu folie alimentară în contact cu crema (pentru a nu forma crusta) și las să se răcească complet.
Întind aluatul într-o foaie nu prea subțire, decupez cercuri cu un pahar. Întind din nou aluatul rămas într-o foaie și decupez din nou gogosi.
Pun hartie de copt pe formă și așez aluatul la distanță unul de altul. Acopăr cu folie alimentară pentru 30 de minute si le las sa creasca frumos.
Voi folosi o cantitate mare de ulei pe care o pun într-o cratiță și incing foarte bine. Apoi prăjesc gogoșile la foc mediu pe ambele părți.
Trec gogoșile prin zahăr (nu este obligatoriu). Umplu gogoșile cu cremă si le servesc alaturi de cei dragi.
Pofta buna!