Gustul este uluitor! Chiar și prietena mea, care nu este neaprat o iubitoare de carne, a spus, ca snitelele facute in acest mod sunt foarte gustoase și a luat rețeta!
Aceste șnițele ies foarte fragede, și le poți găti des pentru că se pregatesc foarte usor si sunt absolut delicioase.
Pentru rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Piept de pui (file) – 500 gr;
- Ouă – 3 buc;
- Sare, paprika, piper negru măcinat;
- Amidon de porumb – 2 lingurițe.
Mod de preparare:
Pregătirea cărnii. Spălați bine pieptul de pui și tăiați-l în felii medii, porționate. Bateți bine carnea pe ambele părți. Daca veti felia pieptul de pui destul de subtire, atunci nu va fi nevoie sa mai bateti snitelele.
Sfat: Așezați mai multe bucăți pe un tocator, acoperiți cu folie de plastic și bateți carnea. Astfel, puteți economisi timp și nu trebuie să bateți fiecare bucată separat.
Separati gălbenușurile de albușuri, adăugați doar gălbenușurile la carne, asezonati cu sare, adăugați paprika și amidonul. Amestecați și lăsați să se marineze timp de aproximativ 10 minute.
Bateți albușurile într-un bol separat cu un mixer până se formează o consistenta ferma. Adaugati putina sare in albușuri înainte de a le bate.
Prăjirea șnițelelor:
Încălziți tigaia și turnați un pic de ulei. Acum este momentul cărnii, care trebuie să fie data prin albușurile de ou și pusa în tigaia fierbinte. Este mai bine să prăjiți carnea la foc mediu. Când se rumenește pe ambele părți, poate fi luata de pe foc. Șnițelele vor fi gata când vor avea o crustă aurie.
Serviți șnițelele cu orice garnitură. Suculent, rapid și delicios! Va doresc spor la gatit si pofta buna!